Nyakon szúrta barátját

Arany T. János

Fotó: Illusztráció / Shuttersock

Nyolc év börtönt kapott első fokon hétfőn az üllési férfi, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egyik ismerősét. A bíróság emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek a férfit. A vádlott és a sértett baráti viszonyt ápolt, több alkalommal italoztak együtt a vádlott Csongrád-Csanád vármegyei otthonában. 2022. december 6-án is együtt ittak meg négy liter bort. A sértett súlyosan lerészegedett, gyakorlatilag az alkoholmérgezés állapotába került. A késő délutáni órákban szóváltás alakult ki közöttük. A vádlott a sértett szidalmazása közben magához vett egy 11 centis pengéjű kést, és azzal a jobb füle alatt nyakon szúrta. Ezután a sértett telefonált a mentőknek, de a beszélgetés közben olyan rossz állapotba került, hogy a vádlottnak kellett folyatnia a hívást. Az erről készült felvétel szerint a vádlott azt mondta, „megszúrtam egy gyereket”.

A férfit a szegedi klinikára szállították, a kés elérte az egyik nyaki vénáját. Életét az orvosi beavatkozás mentette meg. A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy a férfi, ahogy egy alkalommal korábban megtörtént, saját magát sebesítette meg.

A tanúvallomások és más bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a férfi nem saját magát szúrta meg, hanem a vádlott követte el a bűncselekményt. A vádlott és védője felmentés, enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában