Otthagyta a sérült rollerest a zebrán

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki két éve, Szegeden megállás nélkül hátrahagyott egy neki ütköző rollerest, miután az elsőbbséget sem adta meg neki.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február 5-én délután egy forgalmas útkereszteződésében, úgy kanyarodott be balra gépkocsijával, hogy nem engedte át a kijelölt kerékpárátkelőhelyen szabályosan, zöld jelzés mellett közlekedő két rollerest. Egyikük ezt észlelve még idejében lassítani tudott, a sértett azonban már hiába fékezett, az autó hátuljának csapódott, majd az úttestre zuhant. A vádlott észlelte az ütközést, azonban nem állt meg, hanem helyszínt gyorsan elhagyva a visszapillantóból figyelte a sértettet, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott az elsőbbségadási szabály mellett megszegte azt a közlekedési szabályt is, miszerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a helyszínen megállni és a sérültek részére segítséget nyújtani.

A járási ügyészség a vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével, valamint kábítószer-birtoklásának vétségével is vádolja, arra figyelemmel, hogy a vele szemben a nyomozás során felmerült kábítószer-fogyasztás gyanúja is beigazolódott.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A balesetben érintett elektromos rollerről a képet a rendőrség a helyszínelés során készítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában