Szenegáli migránst találtak

Suki Zoltán

Két illegális bevándorlót találtak

Fotó: Csudai Sándor

Kedden összesen két határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Az illegális bevándorlókat Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szenegáli és török állampolgároknak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Arról pedig már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en, hogy a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciójának megalakulásával olyan politikai erő jött létre, amely megakadályozhatja az illegális migrációt érintő negatív uniós intézkedéseket. Bakondi György szerint egyre inkább látható az illegális migráció mögött meghúzódó terv, valamint a politikai és ideológiai célok. Példaként említette, hogy Németországban az illegálisan érkezett migránsok már három év alatt megszerezhetik a német állampolgárságot és ezzel szavazati jogot kapnak. A belbiztonsági főtanácsadó hozzátette, hogy nincsenek meg azok a feltételek, amelyek hozzájárulnának a nemzetközileg szervezett embercsempész hálózatok felszámolásához. Úgy látja, hogy sem az EU tagállamai, sem a Frontex vagy más rendőri szervek nem rendelkeznek olyan információs bázissal és olyan politikai irányítói akarattal, amelyekkel fel lehetne számolni a hálózatokat.

A magyar határon zajló folyamatokról szólva közölte, hogy ott is tapasztalható határsértő mozgás, de annak intenzitása csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában