Ótott Kovács Erika mórahalom turizmusáért végzett 20 évnyi munkáját díjazták

2019.12.17. 11:17

Vonzerőleltárt is készítettek

Mint arról korábban már beszámoltunk, a mórahalmi Tourinform-iroda vezetője, Ótott Kovács Erika a közelmúltban a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezvényén vehette át a 20 éve a Tourinformnál dolgozóknak járó elismerést. Mint a díjazott fogalmazott, kacskaringós út vezetett az irodavezetői pozícióig.

Arany T. János

Ótott Kovács Erika együtt ünnepelte 20 éves vezetőségét a 20 éves irodával. FOTÓ: ARANY T. JÁNOS

– Úgy kezdődött, hogy bementem polgármester úrhoz, hogy segítséget kérjek tőle. Mórahalmi vagyok, és amikor önálló életet szerettünk volna kezdeni, akkor kerestem fel 1996 őszén. 1997 tavaszán jött az üzenet, hogy menjek be hozzá egy elbeszélgetésre a homokháti kistérségi egyesület vezetőjével, mert akkor indult el a turizmusfejlesztési program és ő látott bennem kellő elhivatottságot ahhoz, hogy az akkor még csak tervben lévő Tourinform-iroda vezetésével megbízzon – kezdett mesélni pályafutásáról Ótott Kovács Erika.

Nagy dumás és karakán

– Tartott akkora dumásnak és karakánnak, hogy képes legyek a feladatra, ami elég összetett volt. Amellett, hogy meg kellett tanulnom a szakmát, kapcsolatokat építettem a megfelelő emberekkel, a települési önkormányzatok képviselőivel is megtaláltam a hangot – mesélte a díjazott.

Ótott Kovács Erika együtt ünnepelte 20 éves vezetőségét a 20 éves irodával. FOTÓ: ARANY T. JÁNOS

Vonzerőleltárt készítettek

Erika az évek alatt folyamatosan képezte magát: 1983-ban végzett szűcsként, 1991-ben érettségizett, 1991-ben képesítés nélküli óvónőt kerestek Mórahalmon, így került vissza szülővárosába, ahol óvónőként és óvodatitkárként dolgozott 1997-ig. Utána következett a Tourinform-iroda, amely 1998 július 5-én nyitotta meg kapuit. A kistérségi képviselőkkel összeültek, vonzerőleltárt készítettek, felmérték az adottságainkat. – Fontos volt, hogy mennyi szálláshelyünk van, mert hiszen hiába hívjuk ide a vendéget, ha nincs szállás, nem marad itt, nem költ helyben. 1998-ban, amikor ezt elkezdtük kistérségi szinten – ez 13 települést jelent – nem tudtunk volna egy busznyi vendéget elszállásolni – tette hozzá Erika.

A jövő

Erika a jövőben szeretne találni egy olyan kollégát, aki a csapat húszéves munkáját ugyanilyen lendülettel viszi tovább. – Szerencsére mindig olyan emberekkel dolgoztam együtt, akik segítettek: Magyarné Rozika, Duka Félix, a városüzemeltetés és sorolhatnám. Nehogy azt higgye bárki, hogy én ilyen szépen tudtam a szakmáról húsz évvel ezelőtt beszélni, mint ahogy most. Iszonyú sokat fejlődtem, ami nekik köszönhető. Szeretném megtalálni azt, akinek át tudom adni az összegyűjtött ismeretanyagot – fogalmazott Erika a beszélgetés végén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában