Köszönet az ablakból

2020.03.27. 08:25

Egyre hangosabb a szegedi taps

Napról napra többen tapsolnak a szegedi ablakokból.

delmagyar.hu

Vasárnap esti zenés taps

[video width="640" height="368" mp4="https://www.delmagyar.hu/wp-content/uploads/2020/03/video1585505974.mp4"][/video]

Korábban írtuk: Hétfőn kezdődött meg a Szeged, mondjunk köszönetet #azablakomból mozgalom. Ahogy több országban és városban, itt is azokra a munkásokra szerették volna felhívni a figyelmet, akik a jelenlegi helyzetben sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak. A szervezők arra kérték a helyi lakosságot, hogy ablakukból háromperces tapssal mondjanak köszönetet nekik.

Első nap csak néhány elvétett taps hallatszott Szeged-szerte, de nem kellett sok és egyre többen csatlakoztak az akcióhoz. Sokan jelezték, hogy tapstól zengett Rókus, Makkosháza, a Csongrádi sugárút, a Szamos utca, a Retek utca, a Kereszttöltés, de még sok másik utcában és Tápén is voltak, akik tapsoltak. A Vértónál " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">videóra is vették. Volt, ahol közösen énekelték a Nélküled című dalt.

[embed]]

Hivatalosan vasárnapig tart az akció, tehát este nyolc órakor még mindig csatlakozhatnak a tapsolókhoz.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában