Még több csatlakozót várnak

2020.03.23. 21:11

Szegeden is megkezdődött a közös tapsolás

A hideg és a havas eső ellenére több szegedi lakos, kicsik és nagyok is tapssal mondtak köszönetet az egészségügyben, tömegközlekedésben, kereskedelemben dolgozóknak, katonáknak, rendőröknek, pékeknek, futároknak, postásoknak, takarítóknak, hulladékgazdálkodási munkatársaknak és mindenki másnak, aki a jelenlegi helyzetben nem teheti meg, hogy otthon maradjon. 

delmagyar.hu

Fotó: Erdős Anita

Mától kezdve egy héten át várják a polgárokat az ablakokba, teraszokra, udvarokba, hogy további tapssal biztassák azokat, akiknek még ebben a helyzetben is dolgozniuk kell. Az esemény kezdeményezői és sokan mások is arra buzdítanak minden szegedit, hogy csatlakozzanak a minden este 20 órakor kezdődő akcióhoz.

Hódmezővásárhelyen is hasonlóan megindult a kezdeményezés.

A #azablakombol akció már világszerte ismert, számtalan városban hálálják meg ezzel a gesztussal azoknak a munkáját, akik nem lehetnek otthon, és nap mint nap dolgoznak többi embertársukért.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában