Az interneten nyomon követhetjük kedvenceinket

2020.04.21. 16:10

Élvezi az időt a törpevíziló

A Szegedi Vadaspark munkatársai videóra vették egyik legifjabb lakójukat, Zurit, a törpevízilovat.

F.J.

Pygmy hippopotamus, its scientific name is Choeropsis liberiensis

Fotó: Endrédi Lajos

Zoológiai szenzációval nyitotta meg az évet a Szegedi Vadaspark, írtuk január végén: 20-án született meg ugyanis a kis törpevíziló. A névadásba beszálltak Japánból és Skandináviából is, sokan írtak Németországból, de ér­kezett ötlet Luxemburgból, Svájcból, és Ausztriából is. A „kislány” végül a Zuri nevet kapta, afrikai eredetű, szépet, gyönyörűt jelent. Növöget is szépen, csak sajnos ennek most nem lehetnek tanúi a látogatók: pedig Zurit már a kifutóba is kiengedték. Édesanyjával, apjától külön kezdte el felfedezni a napokban a világot, szabad téren élvezheti a tavaszt. A Szegedi Vadaspark továbbra is minden fontos eseményről beszámol Facebook- és Instagram-oldalán, így semmiről sem maradunk le: a kis törpevízilóról is került fel videó.

Ahogy Zuri születése után is megírtuk, a törpevíziló a párosujjú patások közé tartozik. Utódaik fejletten jönnek a világra, hamar felállnak, és önállóan tudják követni anyjukat. Ha kell, el tudnak menekülni a ragadozók elől, amelyek állandó fenyegetést jelentenek a növényevőkre, főleg azok kölykeire. Zurit persze ilyen veszély nem fenyegeti, és a Szegedi Vadaspark munkatársai bíznak benne, hogy rövidesen találkozni fog a látogatókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában