Nógrádi Zoltán: a rutinból elege van a világnak

2021.01.09. 17:23

Az ember a legfontosabb

Életem legnehezebb évét zárom polgármesterként és magánemberként is – kezdte meglepően őszintén jövőbe tekintő évértékelőjét Nógrádi Zoltán polgármester, aki pandémia utáni Mórahalomról is beszélt. Van mire alapozni a jövőt: a megyében Mórahalom népessége növekszik a legnagyobb ütemben.

Arany T. János

Mórahalmon – 2020.12.18. Nógrádi Zoltán polgármester évértékelője. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Olyan nehézségekkel néztem szembe magánemberként, amivel az ember örül, ha életében egyszer találkozik. Emellett a pandémia különösen megviselte a várost, mert számunkra az emberek egymás közötti kapcsolata az egyik legfontosabb erőforrás. Ezt a vírus mind romba döntötte.

Olyan érzésem volt, mintha az elmúlt 25 év eredményei semmisültek volna meg, de ennél azért optimistább va­­gyok

– fo­­galmazott év­­értékelőjében Nógrádi Zoltán.

Mórahalom polgármestere az elmúlt évben arról beszélt, hogy a város a térségben kell, hogy megtalálja a szerepét, de mint hozzátette, már rég a település határain kívüli kapacitásokat fejlesztik.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere szerint a pandémia különösen megviselte a várost, ennek ellenére optimista marad. Fotó: Karnok Csaba

– A következő időszak várospolitikájának és városfejlesztésének az alapját az adja, hogy tudjunk egyedi megoldásokat találni és egyedi fejlesztéseket felmutatni.

A tö­megtermékekből és a rutinból elege van a világnak és az embereknek is, akik újszerű megoldásokat fognak követelni

– mondta.

A fejlesztésekről szólva el­hangzott, idén befejezték a csaknem 15 éves, sportinfrastruktúra-fejlesztési program­jukat, amelyben mintegy há­­rommilliárd forint értékű beruházást adtak át a nagyközönségnek, amelyhez a város nagyjából 800 millió forinttal járult hozzá.

– Az, hogy ennyit tudtunk önerőként mozgósítani sportra, ifjúsági és ezzel közösségfejlesztésre, a gazdasági versenyképességünket mutatja, hiszen egyrészt ezt a 800 millió forintot ki kellett termelni a város költségvetésének, másrészt pedig a másik 2,2 milliárd forintot össze kellett szedni társasági adóból vállalkozásoktól, amire az ipari park adott lehetőséget – magyarázta a polgármester.

– Arra különlegesen büszkék vagyunk, hogy a megyében a legnagyobb népességnövekedést Mórahalom produkálja, illetve járási szinten a Homokhátság.

Azt valljuk, hogy természetesen fontos a pénz, a költségvetés, az anyagi erőforrások, az infrastruktúra és a gazdaság, de mégis a legnagyobb és legfontosabb erőforrása egy te­­­lepülésnek maga az ember – hangsúlyozta Nógrádi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában