Innováció és magas színvonal

2021.01.03. 13:01

Gyermekközpontúság és korszerű tudás Kőrösyben – 134 éve az oktatás élvonalában

Szeged nagy múltú intézményében hagyomány a minőség. A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum 134 éve áll az oktatás szolgálatában, tradíció és innováció együttesen jellemzi. A Kőrösyből egyenes az út a felsőoktatásba, az itt végzett tanulók könnyen elhelyezkednek a munkaerőpiacon.

Tóth A. Péter

A Kőrösy a térség legnagyobb hagyományokkal rendelkező közgazdasági középiskolája. Fotó: Kőrösy-iskola

Óriási elismerés számunkra, hogy a régió tekintetében a gazdálkodás és menedzsment ágazatban egyedüliként van lehetőségünk meghirdetni az okleveles technikus képzést, ahonnan a tanulók felvételi nélkül juthatnak be majd szakirányú egyetemre

– mondta lapunknak Farkasné Székely Angéla igazgató. Hozzátette, tanulóik a tantárgyi órákon – komoly szakmai tartalom mellett – válaszokat kapnak olyan kérdésekre, amelyek egyéni boldogulásukban segítik őket. Praktikus üzleti tanulmányokról, vállalatokról és fogyasztókról szereznek ismereteket, tudásukkal döntés-előkészítőként, -értékelőként és döntések végrehajtójaként is megállva helyüket a munka világában.

Változatos a paletta

– Osztályainkban – technikumi keretek között – gazdálkodás és menedzsment ágazatban folytatunk oktatást. Célunk olyan szakmai alapozó képzés biztosítása, amellyel a tanulóknak esélyt nyújtunk az érettségi és szakmai végzettség megszerzésére, valamint szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra, szakirányú munkába állásra – fogalmazott az intézményvezető. – A nyelvi előkészítő osztályba azokat a diákokat várjuk, akik általános iskolában angol nyelvet tanultak, és első évben vagy az angol nyelvet, vagy a német nyelvet kívánják emelt óraszámban tanulni. Akik általános iskolában angol vagy német nyelvet tanultak és ezeket kívánják kiemelt óraszámban tanulni a két nyelvvizsga megszerzése céljából, azoknak a nyelvi orientációjú osztályt ajánljuk.

A Kőrösy a térség legnagyobb hagyományokkal rendelkező közgazdasági középiskolája.
Fotó: Kőrösy-iskola

Az igazgató kiemelte, hogy az informatika orientációjú osztályban az informatikát magasabb óraszámban tanulják. A képzés jó alapozást jelent a gazdasági informatikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus felsőfokú képzésekhez. Az üzleti orientációjú osztályba felvett tanulóknak pedig a gyakorlatorientált képzésen belül az iskola tanirodájában lehetőséget biztosítanak a vállalkozás működésének megismerésére.

Külföldi partneriskolák

A Kőrösyben az angol és német nyelvi órákon a megbízható alapok megszerzését biztosítják, fontos, hogy a diákok eljussanak a célnyelvi országokba, és a szakmai gyakorlatukat külföldön végezhetik. A németországi Kiel városában a gyerekek 3 hetes szakmai gyakorlaton vesznek részt az Erasmus+ szakképzési mobilitási projekt keretében. Svájci partneriskolában német nyelvtanfolyamon mélyíthetik el tudásukat, a flöhai diák- és tanárcsereprogram is sok lehetőséget kínál a nyelvgyakorlásra.

szakemberek lesznek

– Tanítványaink nyelvi, informatikai, szakmai, közgazdasági felkészültsége mind a felsőoktatási intézmények, mind a munkahelyek részéről elismert. Nagyon jó kapcsolatokat építettünk ki vállalatokkal, társadalmi szervezetekkel. felsőoktatási intézményekkel. Munkaerőpiaci kérdésekben rendszeresen fordulnak hozzánk bankok és vállalkozások. Szakmai fórumokon diákjainkkal is találkozhatnak a munkahelyek képviselői – hangsúlyozta Farkasné Székely Angéla.

Fontos, hogy a diákok szakmai gyakorlatukat külföldön végezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában