Egyszerre három helyszínen

2021.03.25. 18:10

Így készülnek a járdák Makón – fotók

Jelenleg egyszerre három helyen folynak az idei járdaprogram munkálatai Makón.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Az egyik helyszínen, a Torma Imre utcában, ahol csütörtök délelőtt a régi aszfaltjárdát törték fel a munkások, Varga Ferenc városüzemelési tanácsnok elmondta: itt és az Ady Endre utcában, Kovács Sándor képviselő körzetében, összesen nagyjából 300 négyzetméteren újul meg most járda – ugyanúgy, mint a többi választókerületben.

Ugyancsak folyik Gáspár Sándor körzetében az Oroszlán, és Mágori Andráséban a Justh Gyula utcán hasonló beruházás egy-egy szakaszon. Varga hozzátette, mindenütt ügyelnek a kocsibejárókra, hogy azok később se süllyedjenek meg, a közmunkások tevékenységét pedig a városgazdálkodási divízió szakemberei felügyelik. Amikor szükség van rá, külső vállalkozót is bevonnak a feladatok megoldásába. Mindhárom helyszínen térköves lesz az új járda.

 

Korábban megírtuk, az idei Start közmunkaprogram részeként zajló járdaprogram összesen 66 millió forintba kerül, amihez az önkormányzat 5 milliós önerőt biztosított. Ebből a választókerületek között egyenlő arányban elosztott pénzből szerte a városban 2300 négyzetméternyi járda épül. A továbbiakban a járdaépítés úgy folytatódik Makón, hogy a nyolcból egyszerre két körzetben fognak a csapatok dolgozni. A tervek szerint 5-6 héten belül zárulnak a munkák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában