Egy keserédes történettel tér vissza a színpadra a társulat

2021.05.20. 20:26

Ősszel érkezik majd Lili

Ősbemutatóra készül a Szentes Városi Amatőr Színkör, ősszel olyan darabot szeretnének bemutatni, amit előttük még más nem állított színpadra. Addig sem hagyják cserben a rajongóikat: közösségi oldalukon tesznek közzé videókat, amikkel a régi rádiószínház hangulatát hozzák vissza.

Majzik Attila

Dunai József és Dunai-Imre Tünde, a Szentes Városi Amatõr Színkör vezetõi.

Fotó: Majzik Attila

– Októberben még telt ház előtt adtuk elő a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Francia szobalány című darabunkat, azóta viszont sajnos nem tudtunk találkozni egymással, elmaradtak a közös próbák – beszélt a helyzetről Dunai József, a társulat vezetője. – Imádunk próbálni, általában könnyesre nevetjük magunkat, úgyhogy nagyon hiányzik az életünkből a közös munka. De a járványhelyzet sem verte szét a csapatot, a közös videók készítése összetartott bennünket – tette hozzá felesége, Dunai-Imre Tünde.

Az amatőr társulat a közösségi oldalán keresztül maradt kapcsolatban a közönséggel, amellett, hogy megosztották régebbi kabaréjeleneteiket, versekkel, mesékkel és felolvasásokkal is készültek, de készítettek rádiójátékokat is. A régi rádiószínház világát felidézve dolgozták fel Rosalie N. Chaton novelláit: a szövegeket a szereplők otthonukban vették fel, majd Tünde vágta össze azokat a hangeffektekkel, zenékkel együtt, az így elkészült anyagokat pedig a közösségi oldalukon osztották meg.

A társulat várhatóan júniusban kezdi újra a közös munkát, Várhegyi Berta Lili című színdarabját szeretnék színpadra állítani.

– Szinte mindenki pedagógus közülünk, ezért az év végét mindenképp megvárjuk a közös próbákkal. A nyarat sem akarjuk elvenni senkitől, de azért valószínűleg már júniusban összejövünk. A szövegkönyveket már tavaly kiosztottuk, már mindenki elkezdett készülni a saját szerepére – számolt be a jövőről a Dunai házaspár.

Azt is elárulták, hogy a következő, őszre tervezett előadásuk egy ősbemutató lesz, hiszen a Lilit még korábban nem mutatták be sehol.

– Egy keserédes történetet szeretnénk színpadra vinni, ami az 1910-es évek Budapestjén játszódik egy madám nappalijában. Témájában és nyelvezetében is korhatáros lesz a darab, bár az örömlányok nem jelennek meg a színpadon, de gyakran lesznek emlegetve. A korábbi előadásainkhoz képest a Lilinek drámaibb a hangvétele, de ebben is van vígjátéki elem és romantikus szál is – mondták el következő darabjukról a színjátszók.

A korábbi előadásokhoz képest a Lilinek drámaibb a hangvétele, de ebben is van vígjátéki és romantikus szál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában