Rendbe tették a tanösvényt

2021.05.25. 19:29

Ledarálták az elszáradt ágakat, a mulcs a földes útra került a vásárhelyi tanösvényen

Gyöngyösi Ferenc önkormányzati képviselő szervezésében szombaton önkéntesek rendbe tették Hódmezővásárhelyen a Téglagyári tanösvényt, ahol már nagyon elburjánzott a gaz.

Kovács Erika

A tanösvény környékén is levágták a füvet. Fotó: Kovács Erika

A munkában több mint 30-an vettek részt 5 fűnyíróval, 8 damilos kaszával és 1 kemper kaszával. Megszépítették a kilátó, a szabadtéri oktatótér, a kemencék és a szabadtéri tornapálya környékét is. A fák lelógó ágait megmetszették. A központi tó körül, az ösvény mellett másfél méteres sávban vágták le a füvet. A munkát nehezítette a 11 óra körül eleredt eső.

A tanösvény környékén is levágták a füvet.
Fotó: Kovács Erika

– A tél és az elmúlt hetek esős időjárása miatt a földes út kikátyúsodott. Ezt rendbe tettük, elsimítottuk. Ritkítottuk a tájidegen fafajokat is, amiken nem volt madárfészek. Ezeket, valamint az elszáradt fákat ledaráltuk. A mulcs pedig a földes útra kerül

– tudtuk meg a munkákat koordináló Sirkó Zoltántól, az önkormányzat kertészeti tanácsadójától. A közösségi munka közös ebéddel zárult.

Egy másik alkalommal folytatják a gallyaprítást, lefestik a kilátót, az asztalokat és a padokat, a megrongálódott, elhasználódott szabadtéri bútorokat pedig felújítják. A téglagyári tanösvény a vásárhelyiek kedvelt kirándulóhelye.

A hódmezővásárhelyi Fidesz és Fidelitas néhány tagja pedig önkéntes munkával tette rendbe a belvárosi katolikus templom körüli területet. Kigyomlálták a virágágyást, majd begóniákat, bársonyvirágokat ültettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában