Makó

2021.05.06. 10:22

Új igazgató a makói Continental élén

Májustól új vezetője van a Continental makói üzemének, egyben a város legnagyobb munkaadójának Szűrszabó Levente személyében. A mérnök-közgazdász több mint két évtizedes autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Elődje, Nagy Mihály – mint akkoriban beszámoltunk róla – az év elején távozott posztjáról.

Szabó Imre

A térség egyik legnagyobb munkaadójának számító gyár új vezetője több mint két évtizedes autóipari gyakorlattal rendelkezik. Fotó: DM

– Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás egy már több mint 25 éve az autóipari szektorban működő, a város és a térség egyik legnagyobb munkaadójának számító gyár vezetése

– nyilatkozta lapunknak Szűrszabó Levente, az autóipari tömlővezetékeket gyártó, makói Continental új igazgatója.

Rugalmasság, stabilitás

Hozzátette, a jelenlegi változó időkben, azaz az iparág átalakulása, a piaci igények változásának felgyorsulása és a régió kiélezett versenyképességi helyzete által jellemezhető időszakban egyszerre kell rugalmasnak és stabilnak lenniük.

A térség egyik legnagyobb munkaadójának számító gyár új vezetője több mint két évtizedes autóipari gyakorlattal rendelkezik. Fotó: DM

– A Continental erős vállalati kultúrája, a makói munkatársak összetartása és a fejlődési lehetőségek kiaknázása együttesen az, amelynek révén nyertesként kerülhetünk ki a jelenleg zajló változásokból. A technológiai átállással és a fenntartható működési modell sikeres megteremtésével meghatározó szereplőként vezethetjük át az új autóipari korszakba a Continental makói gyárát – hangsúlyozta a gyár igazgatója.

Évtizedes tapasztalat

A mérnök és közgazdász végzettségű szakember húsz esztendőt meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Az úgynevezett lean gyártási folyamatokkal kapcsolatos ismereteit az Amerikai Egyesült Államokban, a Michigani Egyetemen sajátította el, az autóiparban elvárt minőségügy kompetenciáit pedig folyamatosan fejleszti.

A műanyagformázás, a műanyag-technológiák és a szerszámtervezés területén megszerzett tudásával jelentős mértékben hozzájárul a makói gyár folyamatban lévő technológiai átállásához, a gumi alapanyagról a műanyag alapú termékekre történő váltáshoz.

Technológiai átállás

A Continental hűtő-fűtő csövek szegmensének legnagyobb és legmeghatározóbb gyártója a makói telephely, továbbá globális szegmensközpontként támogatja a vállalat világszerte működő, hasonló gyárait. Az igazgató kiemelte, az elektormobilitás piaci igényei megkövetelik a termékek technológia átállását, ami jelenleg minden piaci szereplőnek kihívást jelent.

A makói Continental gyár az elmúlt hónapokban megkezdte a váltást az új műanyag-technológiákra a helyi munkatársak bevonásával, valamint nemzetközi támogatással projektek indultak az átállás sikeres megvalósítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában