Szentes

2021.09.23. 17:57

Családbarát lett a szülészet

80 millió forintos pályázati támogatással hajtottak végre infrastruktúra- és eszközfejlesztést, valamint szerveztek továbbképzési programokat a Dr. Bugyi István Kórházban. A beruházásoknak köszönhetően átalakult a szülészet, tágasabb helyiségeket hoztak létre, ahol kényelmesebben érezhetik magukat a szülőanyák és a leendő édesapák is.

Majzik Attila

Családbarát szülészeti szobák átadása a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– A támogatás célja a család előtérbe helyezése, hosszútávon pedig az, hogy a családbarát értékrend iránt minél szélesebb körben elkötelezett szülészeti és koraszülött intenzív ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók működjenek az országban. 2019-ben mintegy 80 millió forintos támogatást nyertünk ezen a pályázaton, ebből 21,6 milliót fordítottunk eszközbeszerzésre, 56 milliót az infrastruktúra felújítására, 2,2 millió forintot pedig a szakdolgozók továbbképzésére – számolt be Kalmár Mihály.

Családbarát szülészeti szobák átadása a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, Fotó: Majzik Attila

A Dr. Bugyi István Kórház vezetője elmondta, a szülészeti osztályra három új elektromos szülőágyat, négy CTG-készüléket, egy szülőkádat, egy bordásfalat, valamint egy paravánt szereztek be. A szülészet megjelenésében is megváltozott, két egyágyas szülőszobát, egy családi szülőszobát, önálló vizesblokkokat, a látogatók számára pedig öltözőket, zuhanyzókat alakítottak ki.

Mint Szabó Ildikó, a szülőszobát vezető szülésznő elmondta, az átalakítással az ötből négy szülőboxot hoztak létre, így tágasabb lett a tér és az édesapáknak is van már helyük.

Fotó: Majzik Attila

– Intimebb lett az egész szülészet, jobban el tudjuk különíteni a családokat, komfortosabban érezhetik magukat. De az is nagy előrelépés, hogy például itt bent van a tusoló. A továbbképzéseknek is nagy hasznát vesszük, több újdonságot hallunk, amiket a gyakorlatban is tudunk alkalmazni – fogalmazott a szülésznő.

Az átadón Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a korszerűsítésnek köszönhetően az ide kerülő kismamák biztonságban, családbarát környezetben élhetik át életük legfontosabb pillanatait. Hozzátette, a kormány családbarát intézkedéseinek köszönhetően a fiataloknak nem terhet, hanem örömet jelent a gyermekvállalás. Ehhez a gondolathoz csatlakozott Gémes László, a Csongád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke is, Szabó Zoltán polgármester pedig azt emelte ki, hogy a szentesi szülészet légköre és az ott folyó szakmai munka miatt sok vidéki szülő is a szentesi kórházat választja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában