Hódmezővásárhely

2021.11.04. 18:29

Kispénteki gondolatfröccsök

Második hónapját kezdi a Kispénteki gondolatfröccs programsorozat a vásárhelyi Népkerti Sörözőben, ahol a kötetlenebb beszámolókat olykor kulturá­lis, netán történelmi témák váltják, majd ismét lazább vizekre eveznek.

delmagyar.hu

Hiteles, aktuális és vásárhelyi: Kispénteki gondolatfröccs minden csütörtökön. Fotó: Tábori Szilvia

A novemberi első csütörtökön Lőrincz Ildikó Lujza Hódmezővásárhely Székely szemmel címmel tart elő­­adást, majd rá egy hétre, november 11-én Grezsa Ferenc pszichológus Közösségi-e a mé­­dia? elnevezéssel boncolgatja a visszatérő, mégis új ré­tegeket rejtő témát. A sorban a harmadik, november 18-án, csütörtökön Beier László elő­adása lesz Város a mélyben – Hódmezővásárhely vízi világa címmel.

A hónapot a népszerű, publikum előtt is mindig lelkesítő növényorvos, Sipos József gazda előadása zárja azt a kérdést feszegetve, vajon Mi van a tányérunkon? A Népkerti Sörözőt üzemeltető Daru Árpád személyes küldetéseként tekint a tartalomszolgáltatásra. Szeretné elérni azokat, akik mindig nyitottak olyan tartalmas estére, ahol izgalmas beszámolóval indít a meghívott vendég, majd az aktuális közönség aktivitása formálja kötetlen be­­szélgetéssé a programot.

Hiteles, aktuális és vásárhelyi: Kispénteki gondolatfröccs minden csütörtökön. Fotó: Tábori Szilvia

Az ismeretterjesztés mellett fontosnak tartja a közösségépítést. A témákkal bátran kísérletez, érdeklődve figyeli, mi mozgat meg többeket egy-egy csütörtök este. A mondandó mellett a felkért előadó hitelessége foglalkoztatja, hogy szakértelme mellett tapasztalati úton szerzett tudással kínálja meg hallgatóságát. Mindjárt az októberi első gondolatfröccs telt házzal nyitott Lévai Balázs úti beszámolójával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában