50 milliós pénzalapot hoztak létre erre a célra

2021.11.24. 11:39

Korszerű közvilágítást kap Makó

Létrehozta a makói képviselő-testület azt az 50 milliós pénzalapot, amelynek segítségével a helyi közvilágítás legsürgetőbb problémáit meg lehet oldani, és amelynek tervéről a Délmagyarország már beszámolt.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a hálózat korszerűsítésre, bővítésre szorul, nagy a fogyasztása, sok a meghibásodás. A rendszer felmérése megtörtént, az önkormányzat az átfogó rekonstrukcióra árajánlatokat kért az ezzel foglalkozó cégektől. Abban bíznak, hogy erre a célra lesz uniós támogatás, illetve hogy a beruházást el lehet majd végezni több évre bontva – minderről a későbbiekben részletes tájékoztatást fognak adni.

Ám addig is, a legfontosabb, akut gondok megoldására elkülönítenek 50 millió forintot, amit a lakók jelzései, illetve a helyi képviselők javaslatai alapján fogják elkölteni.

A pénzből 400 lámpatestet fognak kicserélni, illetve újakat is telepítenek. Mágori András városüzemelési tanácsnok azt mondta, ezzel 30-40 éves restanciát tudnak majd ledolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában