Koronavírus

2021.11.02. 20:00

Száz új fertőzött a megyében

Folyamatosan kapcsolatban van a koronavírusos, vagy Covid-gyanús betegekkel a szatymazi II-es körzet háziorvosa. Dr. Lengyel Andrea lapunknak azt mondta, hogy az ő praxisában is egyre több új fertőzöttet találnak. Megyei szinten egyébként egyetlen nap alatt éppen százzal, 38 ezer 37-re emelkedett a járvány kitörése óta koronavírussal megfertőzöttek száma.

Munkatársunktól

20210118 Szeged Koronavírus járvány: szájmaszkot viselő emberek a belvárosban. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Egy nap alatt éppen százzal, 38 ezer 37-re emelkedett a járvány kitörése óta koronavírussal megfertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében – derült ki a koronavírus tájékoztató oldal adataiból.

Szabálykövetőek

Úgy néz ki, hogy Szegeden betartják az emberek a szabályokat, legalábbis ami a tömegközlekedési járműveken előírt kötelező maszkviselésre vonatkozik. Kedd reggel munkába menet azt tapasztaltuk, hogy a villamosokon és a trolikon is volt maszk mindenkin. Erre egyébként a járatok hangosbemondóján figyelmeztetnek is arra, hogy kötelező viselni.

A megállókban még nem volt mindenkin maszk, de erről egyelőre még nincs is állásfoglalás, hogy kell-e, erről részletek a napokban várhatóak.

Napi kapcsolatban

Folyamatosan kapcsolatban van a koronavírusos, illetve Covid-gyanús páciensekkel a szatymazi II-es körzet háziorvosa. Dr. Lengyel Andrea lapunknak azt mondta, hogy az ő praxisában is egyre több új fertőzöttet találnak. Oltottak is elkapják a betegséget, de az ő tüneteik lényegesen enyhébbek, mint az oltatlanoké. A doktornő egyébként valószínűleg a megyében egyedüliként napi kapcsolatban van a betegeivel. Szerinte az elmúlt időszak tapasztalata alapján ezekkel a páciensekkel a napi kapcsolattartása a háziorvosnak nagy jelentőségű egy esetleges állapotrosszabbodás esetén.

A doktornő még a járvány kezdetekor indította el ezt a lehetőséget, a koronavírussal fertőzött vagy Covid-gyanús betegeinek. Gyakorlatilag az az év minden napján, munkanapokon, hétvégén és ünnepnapokon is segít. A betegektől azt kéri, hogy ha lehet akkor e-mailben, az [email protected] címen jelezzék, ha baj van.

– Nagyon sokan keresnek bennünket, de szerencsére egy kiváló csapattal dolgozom, akikkel ezt is végig tudjuk csinálni – mondta még dr. Lengyel Andrea.

Fontos a 3. oltás

A virológus szakemberek továbbra is azt javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamelyik kórházi oltópontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában