egyre közelebb kerülünk adventhez

2021.11.26. 18:21

Ünnepi fényárban Szeged – Fotók, videó

Szegeden pénteken felgyulladtak az ünnepi fények, jelezve: visszavonhatatlanul egyre közelebb kerülünk adventhez – hétvégén lesz az első vasárnapja -, a Mikuláshoz és a karácsonyhoz, a szeretet ünnepéhez.

I. P.

Szegeden felgyulladtak a fények, jelezve advent első hétvégéjét, az ünnepek kezdetét. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A „villanyt” a hagyományoknak megfelelően a Rádió 88 egyik szerencsés hallgatója kapcsolta fel, és attól a pillanattól fényárba öltözött a megyeszékhely, kezdetét vette a Karácsonyi Ünnepi Hetek rendezvénysorozata. A nyitóeseményen Vándormuzsikus gólyalábasok vonultak fel a Széchenyi térről a Dóm térre. Az első hétvégén is érdekes programok várják még a kicsiket, szüleiket és nagyszüleiket.

A szegedi köztereket, közterületeket 100 kilométernyi fényfűzér, 200 ezer LED égő világítja meg, ennél több csak a fővárosban van. A népszerű Dugonics téri Csodaszarvas 11 ezer LED-ből áll, és egészen január közepéig teszi hangulatossá az ünnepvárást a városban, és már 2013 óta szelfizhetünk vele, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk benne egy kellemes séta alkalmával.

A feldíszített városi fenyő hagyományosan a Klauzál téren, a vásár a Dóm-téren, az óriáskerék pedig a Széchenyi téren várja a szegedeieket és a városba látogatókat.

Péntek este tettünk egy sétát a karácsonyi vásárban is, megmutatjuk, mit láttunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában