Helyi közélet

2022.02.24. 11:23

Mesekönyveket ajándékoztak az ágotás gyermekeknek

Állami gondoskodásban élő gyerekeknek ajándékozzák saját, már nem használt könyveiket a szegedi Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programban részt vevő ötödikes diákjai. Összesen 150 mesét és regényt gyűjtöttek össze, amiket személyes üzenetekkel is elláttak.

T. K.

SzegedA Mathias Corvinus Collegium képzési központja „Ajándékozz mesét” néven indított karitatív akciót. A Fiatal Tehetség Programban részt vevő ötödikes diákok gyűjtöttek mesekönyveket, hogy azokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató hasonló korú fiataljai kaphassák meg. A diákok mellett adományokat hoztak a város polgárai is. 

 

Szegedi Adrianna, a Fiatal Tehetség Program régióvezetője elmondta, a szegedi központban ebben a tanévben indult el az első évfolyam. Összesen 25 kiemelkedően tehetséges diák jár hozzájuk, hogy a képzéseken olyasmikről tanulhassanak, amikről az iskolában nem esik szó, és ennek köszönhetően minél több tudományterületre legyen rálátásuk. A könyveket a tehetséggondozó intézmény központjában lehetett leadni, majd az ott dolgozók továbbítják azokat a Szent Ágota képviselőjének. 

 

 

– A karitatív akció célja, hogy megmutassuk a programban részt vevő gyermekeknek, hogy azok a személyes tárgyak, amik nekik egyszer örömet okoztak, úgyszintén a boldogságot jelenthetik másnak – mondta a régióvezető. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy családjukból kiemelt gyermekek számára adományozzanak, hogy a mesék, és ezen belül az olvasás szeretetével és varázsával szebbé tegyék számukra a karácsonyt. Az akcióban összesen 150 könyv gyűlt össze, mindegyik újszerű állapotban kerül majd új tulajdonosához. A gyermekek személyes üzenetekkel és jókívánságokkal is ellátták valamennyit. Az ajándék olvasnivalókat életkornak megfelelően osztják majd szét a gyermekek között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában