Helyi közélet

2022.02.26. 08:03

Szatymaz várja az adó egy százalékokat

Magánszemélyek idén is dönthetnek úgy, hogy megfizetett személyi jövedelemadójuk egy százalékát felajánlják egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamelyik vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak.

Munkatársunktól

A helyi óvodásokat támogató szervezet is van a településen. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az szja 1+1 százalékos felajánlásáról a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetünk. Akinek van elektronikus tárhelye, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be: az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy az ÁNYK-ban a bevallással együtt, vagy a 21EGYSZA nyomtatvány kitöltésével. 

 

Papíralapon benyújtható postán, vagy személyesen, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain. Május 10-ig leadható a munkáltatónak is, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. Fontos, hogy a 2022. május 20-i határidő jogvesztő. Ha ezt követően rendelkezik valaki befizetett személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, az érvénytelen. 

 

Szatymaz község önkormányzat a település portálján, a szatymaz.hu oldalon közzétette az szja 1% felajánlására jogosult helyi civil szervezetek teljes listáját, a szükséges adószámokkal. Ezek között – a teljesség igénye nélkül – ott van a Csipet-Csapat Nagycsaládosok Közhasznú Egyesület, a Mi Óvodánk Alapítvány, az Idős Emberek Gondozásáért Alapítvány, a Gazdakör Egyesület, a helyi Nőegylet, a Közművelődési Egyesület, a Szatymazért Alapítvány, a Szatymazi általános iskolás gyermekekért Alapítvány és a Sportegyesület is. 

 

Az oldal hasznosan elnavigál a felajánlásokra jogosul civil szervezetek teljes, országos listájára is, csakúgy, mint a vallási közösségekére és a kiemelt előirányzatokéra. Linkeli az e-SZJA online felületét a rendelkező nyilatkozat kitöltéséhez, valamint lehetőséget biztosít a 21EGYSZA nyomtatvány letöltésére, ami a papíralapú rendelkezéshez szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában