Helyi közélet

2022.03.20. 09:15

Születésnapos tevecsikó Szegeden

F. J.

Tavaly a karanténidőszak alatt éppen a nemzeti ünnepen született meg Hanna: há­­rom tevecsikó is világra jött néhány héten belül, ő volt az első március 15-én. Édesanyja a szlovákiai Bajmóc állatkertjéből származó Kata volt, apja pedig a dortmundi származású Moha. A tevék, mint a legtöbb patás, fejletten születnek, és alig pár óra alatt képesek lábra állni. Hannának ez is igen gyorsan ment, másnap már szökdécselve várta gondozóit, és továbbra is megmaradt a jókedve.

 

A kis teve ugyanis igazi sztár lett az újranyitást követően, játékos, kíváncsi természetének köszönhetően megszerették a látogatók. Anyja sajnos a nyár folyamán egy betegségben elpusztult, de a többi nőstény oltalmába vette a fiatal tevelányt. Később pedig kapott egy hasonló korú lakótársat az Európa részen, a medvék kifutója mellett – de nem tevét. Bonifáccal, a házi szamárcsikóval költöztették össze: szinte testvérként élnek együtt. Külön gondozó foglalkozik mindkét állattal, és megkezdődött számukra az oktatás is. 

 

A Szegedi Vadaspark hosszú távú terveiben ugyanis szerepel az is, hogy mindkét állattal közelről is találkozhassanak a látogatók. A két állat jeles napja sem esik távol egymástól, Bonifác ugyanis ja­­nuárban ünnepelte első születésnapját, a két fiatalt pedig a vadaspark is köszöntötte az évfordulón: Bonifác almákat, míg Hanna szintén finom csemegéket kapott a gondozójától születésnapi eleség gyanánt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában