Helyi közélet

2022.04.14. 11:53

Járdaépítésre lehet pályázni ismét

A közelmúltban döntött a bordányi képviselő-testület a Közösségi Járdaépítési Program folytatásáról, egyúttal a 2022. évi keret és pályázat meghirdetéséről. A nagyközség önkormányzata 2016 őszén hirdette meg először a közösségi projektet, hiszen a település vezetése együttműködve a lakossággal évek óta kiemelt figyelmet fordít a megfelelő, rendezett településkép fenntartására, fejlesztésére.

A Bartók Béla utca jó példája az összefogásnak: az önkormányzat a szükséges sódert és cementet biztosítja. Fotó: Török János

Fotó: [email protected]

Az önkormányzat az elmúlt időszakhoz hasonlóan ismét egymillió forintot különített el a programra, az idei évi keretre már be lehet nyújtani a kérelmeket. A program fontos közösségi szereppel is bír, a szomszédok, lakóközösségek összefogásával megvalósuló fejlesztés során tovább erősödhet a bordányi lakosság közösségi szemlélete. A támogatás a járda megépítéséhez szükséges építőanyag biztosításával történik.

 Egy négyzetméter járda építéséhez 25 kiló cementet és 0,15 köbméter sódert biztosít az önkormányzat. A járdát Bordány közigazgatási területén lévő ingatlannal határos közterületen kell megépíteni. A járdát minimum 1,2 m szélességű, „babakocsibarát” járdaként kell megépíteni – szélesebb járda építhető, de az nem támogatott. A benyújtott kérelmeknél előnyt jelent, ha az újonnan építendő járda építése a lakók, szomszédok együttműködése kapcsán minél nagyobb összefüggő területen valósul meg. 

A részletes felhívás már elérhető a bordany.com oldalon, a pályázatokat adatlapon kell benyújtani. A benyújtás határideje április 22. A beérkezett kérelmekről ezt követően dönt a testület, a járdát az időjárási körülményeket figyelembevétele mellett 2022. október 15-ig kell elkészíteni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában