A bringásokra is gondolnak a Körös-torokban

2022.04.20. 18:16

Új szolgáltatásokat biztosítanak

Újabb pályázati forrást fordít a strand fejlesztésére a város, a Széchenyi Terv program keretében 30 millió forintot költenek eddig hiányzó szolgáltatások biztosítására: többek között interaktív játékok, kerékpáros szervizoszlop és akadálymentes mosdók is várják majd nyáron a strandolókat.

Majzik Attila

Tovább bővülnek a strand szolgáltatásai. Archív fotó: Majzik Attila

Már zajlik a Tisza-parton a városi önkormányzat által megnyert, „Körös-toroki strand fejlesztése 2.” című, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat. Csongrád a Széchenyi Terv program keretében 30 millió forintos támogatás segítségével valósít meg akadálymentesítést, komplex innovatív turisztikai profil kialakítását, strandfejlesztést és eszközbeszerzést, tájékoztatott Dencs Nikolett, az önkormányzat munkatársa. 
 

 Kiemelt jelentőségű fejlesztési terület a Körös-torok, azon belül is a strandfürdő. A fejlesztéseink közvetlen célja a hiányzó szolgáltatások biztosítása, mint az értékmegőrző, a homokföveny-világítás, az akadálymentes kültéri WC és zuhany, a kerékpárszervizpont létrehozása. Az elnyert forrás szintén fedezi a meglévő szolgáltatások felújítását, így a fejlesztések által vonzóbbá válhat a strand környezete. Emellett a pályázatunk tartalmazza egy komplex élményszerzést biztosító turisztikai termékcsomag létrehozását, az egységes arculat biztosítását és turisztikaimarketing-tevékenységet is 

– számolt be Dencs Nikolett. 
 

A harmincmilliós forrás ered­­ményeként olyan fejlesztések is készülnek, amelyek kifejezetten a kerékpárral érkező turistákat célozzák meg, ilyen például a kültéri értékmegőrző vagy a kerékpáros szervizoszlop. Ezek mellett a strand sportos kínálata is bővül a készülő SUP-kölcsönzővel, illetve a tájékozódást segítő interaktív táblákat is kihelyeznek kül­térre és beltérre, valamint in­­teraktív játékeszközöket is beszereznek. 

A most készülő újításokat már az idei strandszezonban is élvezhetik a strandolók a Körös-torokban, a beruházások a tervek szerint május végéig befejeződnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában