Újszentiván

2022.05.05. 07:47

Covid-árvákat támogat a Regőczi Alapítvány

Hosszú távú és személyre szóló segítséget szeretne nyújtani a Regőczi István Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekeknek – erről beszélt a Herczeg Anita, a köztársasági elnök felesége, amikor Újszentivánon meglátogatott egy családot, ahol két gyermek maradt félárván, miután az édesapa egy évvel ezelőtt elhunyt a járvány következtében. Az alapítvány ettől az évtől már havi rendszeres támogatást folyósít az érintett családoknak – számolt be az M1 Híradója.

delmagyar.hu

Herczegh Anita a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke . Fotó: Vajda János

Szűcs Eszter, Pataki Mátyás iparművész özvegye újszentiváni otthonukban fogadta Herczeg Anitát, a köztársasági elnök feleségét. Férje egy évvel ezelőtt hunyt el koronavírusban, két gyermekük maradt félárván. Gáspár és Lujza egyike annak a csaknem 1500 fiatalnak, akiket a tavaly létrehozott Regőczi Alapítvány támogat.

Idéntől bevezettük a havi rendszeres támogatást, amit negyed évente folyósítunk. Ez nagyon fontos a családoknak, hogy számíthassanak ezekre a mindig beérkező támogatásokra. Ezen túl meg segítséget nyújtunk nyaralási támogatást, tanévkezdési támogatást, illetve karácsonyi ajándékra szánt támogatást nyújtunk – mesélte Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány elnöke.

Pataki Mátyás és felesége közösen építették fel egyedi csempekészítő manufaktúrájukat Újszentivánon. Kollekcióik számos hazai és külföldi épületet díszítenek. Az üzem 2020-ban leégett. Az újjáépítést még közösen kezdték, de a járvány közbeszólt, így a befejezés Eszterre maradt.

A legnagyobb erőt a gyerekeim adják, és az értük való munka meg a mindennapoknak a továbblépése. Én nagyon szeretném, hogyha ez a manufaktúra működhetne, amit a férjem alapított, és az ő keze munkája látszik minden egyes darabon. És én azt gondolom, hogy ez annyira különleges és annyira fontos eleme az én életemnek is, de talán másokénak is, hogy próbálom a legnagyobb kitartással folytatni azt, amit együtt elkezdtünk – mondta Szűcs Eszter.

Az alapítvány a gyerekeket személyre szabottan segíti. Éppen ezért a kuratórium tagjai igyekeznek a lehető legtöbb családot, érintett gyermeket személyesen is meglátogatni, szükség esetén pedig akár mecénásokat, szponzorokat találni ahhoz, hogy életüket folytatni tudják.

Tavaly összesen mintegy 176 millió forint támogatást nyújtott a Regőczi István Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában