Illegális bevándorlás

2022.07.22. 18:50

Száznyolcvanan próbálkoztak

S. Z.

Fotó: Havran Zoltán

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal és a katonákkal együttműködve elfogtak egy embercsempészt és föltartóztattak összesen 179 határsértőt Csongrád-Csanád megyében péntekre virradó éjszaka – közölte a rendőrség a honlapján. A migránscsoportokat Ásotthalomnál, Szeged-Gyálaréten és Mórahalomnál találták. A csoportok tagjai szír, szudáni, indiai, tunéziai, marokkói, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, de mivel ezt nem tudták igazolni, visszakísérték őket a határkerítéshez.

Az embercsempészt pedig hajnali kettő óra előtt fogták el. Az ukrán férfi egy kisteherautót vezetett, amit Domaszéken állítottak meg a rendőrök. A lengyel rendszámú járműben a sofőrön kívül 18 férfi utazott, akik azt állították, hogy török és szír állampolgárok, papírok azonban náluk sem voltak. A 26 éves sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Közben pedig a Szegedi Járásbíróságon letartóztattak egy férfit, akit kedden értek tetten embercsempészésen a megyében. Őt Ásotthalomnál kapták el, a kocsijában öt férfi, két nő és egy gyermek utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. A férfi ellen az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában