50 milliós fejlesztés

2022.08.09. 17:49

Kész az új apátfalvi piac

Szabó Imre

Képünk illusztráció. Fotó: Lang Róbert/MW

Teljes egészében elkészült a termelői piac Apátfalván – újságolta örömmel a falu polgármestere, Szekeres Ferenc. 

Mint korábban megírtuk, az önkormányzat különböző pályázati forrásokból összesen 50 milliót nyert az építkezésre. A beruházás indulására persze elég sokat kellett várni a faluban: az első, sikertelen pályázatot még 2015-ben adták be. A piac a Kossuth és a Hunyadi utca sarkán épült fel 1100 négyzetméteres területen. Többek között kialakítottak hat rögzített standot, illetve egy olyan üzlethelyiséget, ahol helyben gyártott kézműves termékeket lehet megvenni. A régi piacról a leginkább ez hiányzott, miközben a falu híres az ott készülő kézműves holmikról, például szőttesekről és rongyszőnyegekről – utóbbiból olykor a makói piacon is lehet vásárolni. A tervek szerint mire az új piac megnyílik, a régi helyét parkosítani fogják.

Szekeres Ferenc azt mondta a Délmagyarországnak, hogy jelenleg már csak a szakhatósági jóváhagyásokra várnak. Ha ezek beérkeznek, csak a testületi döntés van hátra a nyitvatartási rendről és az üzemeltetésről. Arról egyébként már megszületett a határozat, hogy a helybeli árusoknak nem kell helypénzt fizetni. A falu első embere szerint valamikor szeptember elején várható a hivatalos nyitás. Azt szeretnénk, ha klasszikus agóraként működne, ahová nemcsak vásárolni, de találkozni, beszélgetni is eljárnak az emberek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában