Önkéntes segítőkkel és egyéb közreműködőkkel, vendégekkel

2022.08.03. 18:37

Megkezdődött az ÁGOTA-tábor

Sorfallal várták a szerdán megnyílt ÁGOTA Táborban azt a 360 állami gondoskodásban élő fiatalt, akik Tass-Alsószenttamáson tölthetnek el tíz napot. A rendezvényen segítő szakemberek, pedagógusok, terapeuták valamint képzett önkéntesek foglalkoznak a gyerekekkel, akik fesztiválhangulatban pihenhetnek.

Munkatársunktól

Programdömpinggel várják a következő tíz napban az állami gondoskodásban élő fiatalokat. Fotó: Sándor Judit

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Megnyitotta kapuit szerdán az Állami Gondozottak Országos Találkozója, a jubileumi 25. ÁGOTA Tábor Tass-Alsószenttamáson. A tíz napos rendezvényre az ország minden területéről érkeztek gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek, összesen  360-an. Köztük mintegy hatvan Csongrád-Csanád megyei is van. A gyerekek az önkéntes munkatársak alkotta sorfalak között sétálhattak be a rendezvényre, miközben szóltak a személyre szabott üdvözlő rigmusok.

Nagyon fontos nap ez számunkra: ma lezárult egy közel negyedszázados vándorlás, új időszak köszönt az ÁGOTA közösség életébe. Mostantól nem kell vendégeskednünk, hanem saját területünkön fogadhatjuk a családjukból kiemelt gyermekeket egész évben – hangsúlyozta Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója.

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató jubileumi rendezvényén segítő szakemberek, pedagógusok, terapeuták valamint képzett önkéntesek foglalkoznak a 6-18 év közötti, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatalokkal. Fesztivál típusú programokkal várjuk őket, így óriási felszabadultságot élhetnek meg a gyermekek. A tábor 10 napját magas színvonalú élményprogramok színesítik: sportbajnokságok, szépségverseny, Ki-mit-tud, Roma Est, Toldi verseny, kirándulások, valamint sok vendég fellépőnk is lesz – mondta Olajkár Zoltán, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel, ma pedig már ő a tábor programfelelőse.

Forrás: Sandor Judit

A 16 éves Menyhért Csanádpalotáról érkezett és immár negyedszer vesz részt ÁGOTA táborban. Mint mesélte, meghatódott azon, ahogy fogadták őket. – Szeretem ezt a tábort, mindig jól érzem itt magam, most kifejezetten vártam, hogy jöhessek, kíváncsi vagyok, milyen lesz ÁGOTA Falván – magyarázta a fiú.

Az önkéntes segítőkkel és egyéb közreműködőkkel, vendégekkel együtt több mint 650 fő vesz részt a most indult, 10 napos programon, amely már kimagasló terapeutikus jellege és speciális programstruktúrája miatt a Gyógyító Szent Erzsébet táborok részévé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában