Honvédségi gyakorlat

2022.09.21. 15:31

Kurcából nyert vizet tisztítottak a szentesi katonák

Egy 11 fős raj a szeptember és október hónapban a lengyelországi Opoleban megrendezendő validációs gyakorlatra készült fel a víztisztító gépek 24 órás folyamatos üzemeltetésével.

delmagyar.hu

Fotó: Honvédelem.hu

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kisebb alegységei, azaz a Víztisztító Század, a Logisztikai Század, az Alacsonyvízi Hídépítő Század, a Vezetéstámogató Szakasz és az ezred vezető szervek kijelölt állománya közösen vettek részt a „Bíbor Folyó 2022/2” elnevezésű tábori kihelyezési héten augusztus végén, illetve szeptember elején - számol be a honvedelem.hu.

A katonák egy része gyalogmenetben, a másik része technikai eszközökkel közúton közelítette meg a számukra kijelölt települési körletet. A tábor birtokba vételét követően a védelem megerősítése következett: a katonák kiépítették az Ellenőrző Áteresztő Pontot (EÁP), illetve kijelölték az EÁP-ot üzemeltető állományt is, mégpedig 24 órás váltásban.

Ezt követően, a csoportok között megkezdődtek az általános harcászati, műszaki, illetve térképészeti kiképzések forgószínpadszerű végrehajtással. Mindeközben a Víztisztító Század kijelölt állománya két csoportban szakkiképzést hajtott végre az alakulat gyakorlótere mellett található folyó partján.

Egy 11 fős raj a szeptember és október hónapban a lengyelországi Opoleban megrendezendő validációs gyakorlatra készült fel a víztisztító gépek 24 órás folyamatos üzemeltetésével. A raj a víztisztító gépekkel a Kurca folyóból nyert vízből tisztított vizet állított elő, amiből a vízmintát az MH Egészségügyi Központ, Környezet-Egészségügyi Laboratóriuma a helyszínen vette le.

A tisztított és zacskózott víz elnyerte az ivóvíz minősítést, ami azt bizonyítja, hogy a katonák kiválóan értenek a szakmájukhoz. A Víztisztító Század másik csoportja pedig a víztisztító gépek telepítését, üzemeltetését és áttelepítését gyakorolta be módszeresen.

A tábori kihelyezési héten a mindennapokhoz hozzátartozott a harci riadó és a légi riadó begyakorlása is. Az utolsó napon, a tábor bontását követően, a személyi állományt és a technikai eszközöket visszacsoportosították a bázis laktanyába, ahol a táborparancsnok értékelte az egyhetes, folyamatos tábori körülmények közötti végrehajtást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában