Csak lazán

2022.10.06. 10:30

Humoros elsősavatót tartottak a vásárhelyi katonai középiskolában

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi és debreceni intézményében is felavatták az elsősöket.

delmagyar.hu

Fotó: Molnárné Révész Renáta

A fiatalok egyúttal azt is megünnepelhették, hogy véget ért a katonai kollégiumi éveiket alapjaiban meghatározó első hónap, amely során összeismerkedhettek, összerázódtak, és alkalmuk volt elsajátítani a mindennapok szabályait - írja a honvedelem.hu

A debreceni intézmény diákönkormányzata elsősavatóját nagy érdeklődés közepette rendezték meg az iskolai étkezdében. Az avatandók bemutatták az erre az alkalomra készített, osztályukat megjelenítő zászlót, valamint előadták az általuk írt ötletes, mókás indulóikat. A szervezők igyekeztek mind a mozgásos (almatorony építése), mind az ügyességi, (almalé ping-pong) valamint a gondolkodtató feladatok (activity) terén is „megmozgatni” diáktársaikat. Az osztályok nagyon jól állták a próbatételeket, olyannyira, hogy a végeredmény azonos pontszámot mutatott, így egy plusz activity-feladat döntött, melynek során a nemes küzdelemből a 9.B osztály került ki győztesen.

Az ifjú növendékek humoros esküjük elmondásával erősítették meg, hogy teljes jogú tagjai az iskolának, amit aztán huszonöt fekvőtámasz szabályos végrehajtásával pecsételtek meg. Az édes jutalom – hatalmas torta képében - mindenkinek járt, hiszen osztályfőnökeik és kollégiumi nevelőik támogatása mellett lelkesen dolgoztak osztályuk sikeréért.

A hódmezővásárhelyi intézményegységben az avatás katonai meneteléssel, arcfestéssel, játékos vetélkedőkkel, eskütétellel, szalonnasütéssel és rengeteg nevetéssel zajlott. A verseny zsűrije itt a hivatásos állomány volt, míg az oktatók és a nevelők pedig a szurkolók közé álltak, sőt, néha segítették is a csapatokat. Mindkét osztály elkészítette a saját zászlóját, és énekelve hajtották végre a díszmenetet a kollégium körül.

A játékos vetélkedőkön mind tárgyi tudásukról, mind ügyességükről tanúbizonyságot tehettek. A verseny a nem hivatalos – de annál humorosabb - eskütétellel zárult, amit a győzteseknek kijáró tiszteletadás követett. Szoros küzdelmet követően az „A” osztály fogadhatta a „B”-sek tiszteletadását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában