Sajtótájékoztató

2022.11.17. 13:22

Fidesz: Ne a szegediek fizessenek!

A szegediekkel fizetteti meg a háború árát a városvezetés a Fidesz szerint. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője úgy látja, hogy a Szeged nyíltan háború és szankciópárti baloldali többsége által elfogadott lakásrendelet miatt kiemelten fontos területeken dolgozó családok kerülnek kilátástalan helyzetbe.

Munkatársunktól

A háború és szankciópárti baloldali többség a szegediekkel fizettetné meg a háború árát Tápai Péter szerint. Archív fotó: Sándor Judit

– Szeged nyíltan háború és szankciópárti baloldali többsége egy olyan, új lakásrendeletet alkotott, amivel a szegediek számára kiemelten fontos területeken dolgozó családok lakhatását szüntették meg és kényszerítették őket lehetetlen helyzetbe – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a szegedi Fidesz frakcióvezetője.

Tápai Péter emlékeztetett, hogy a Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja Mihálffy Béla országgyűlési képviselő kezdeményezésére kidolgozott és benyújtott egy rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi, hogy azok a családok, amelyek a jelenleg hatályos és jogellenes lakásrendelet értelmében nem lakhatnak tovább otthonukban, továbbra is bérelhessék piaci alapon lakásukat.

Tápai Péter szerint, ha ezt a javaslatot napirendre tűzik, és baloldali szavazatokkal elfogadják, hogy közérdekből is bérelhessenek az értünk dolgozó szegediek önkormányzati lakást, akkor a baloldal bebizonyítja, hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is szolidáris a város lakóival.

A frakcióvezető azt is elmondta, hogy a nehéz helyzetbe került családok tagjai egészségügyi dolgozók és pedagógusok, akik nap mint nap a szegediekért dolgoznak.

– A lakásokat bérlő családok rendesen, piaci alapon fizetik a lakbért és továbbra is fizetni fogják. Nem kiadást, hanem bevételt jelentenek a városnak – fűzte hozzá Tápai Péter, aki szerint a költségvetésben nem a Fidesz-KDNP módosító javaslata, hanem a szankciópárti balliberális városvezetés rossz gazdálkodása és a háborús infláció okoz hiányt.

– Ha a költségvetés a háborús helyzet és az infláció miatt nincs rendben, akkor javaslom a város vezetőinek, menjenek Brüsszelhez és kérjék tőlük a baloldali szövetségeseik által támogatott szankciók okozta káruk megtérítését és ne a szegediekkel akarják ennek árát megfizettetni – tanácsolta Botka Lászlóéknak Tápai Péter.

Korábban ugyancsak a lakásrendelettel kapcsolatban Tápai arról beszélt, hogy mondvacsinált indokkal és merő rosszindulatból rakna ki az utcára bérelt szolgálati lakásából 39 egyetemi dolgozót és családjukat Botka László. Korábban az önkormányzattól levelet kaptak a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ dolgozói arról, hogy az évek óta kedvezményes árú, szociális bérlakások szerződését felbontják velük.

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő akkor elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan teljesítményének elismerése politika felett állónak kell legyen. Éppen ezért arra szeretné kérni Botka László polgármestert, hogy a soron következő közgyűlésen nyújtsa be a lakásrendelet módosítását, hogy a nem állami fenntartású egyetem dolgozóinak is biztosíthasson az önkormányzat szolgálati lakást. Megjegyezte, egy ilyen indítványt természetesen támogatna a szegedi Fidesz és KDNP frakció. A baloldali többség természetesen nem módosította a rendeletet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában