Adománygyűjtés

2023.02.14. 18:50

Gyűjtés indult Makón a földrengés károsultjainak

Adománygyűjtést indít alapítványán keresztül a makói önkormányzat a törökországi földrengés károsultjainak javára. Elsősorban pénzbeli felajánlásokat várnak, de a városházán fogadják a magyarországi török nagykövetség által kért tárgyakat is.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Elsősorban, természetesen, a közvetlen környezetünkben élők iránt tartozunk felelősséggel, de a katasztrófa mértékét látva szükségét éreztük a szolidaritás kifejezésének – mondta el Farkas Éva Erzsébet makói polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette: a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvánnyal közösen adománygyűjtést indítanak a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére. Kérte, hogy a város lakói anyagi erejükhöz mérten álljanak az ügy mellé. 

Azt is elmondta, hogy a helyi vállalkozókat külön levélben keresik meg, adományokat kérve. Aki segíteni szeretne, elsősorban pénzzel teheti ezt meg, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány 11735074-20515362-es számú számlájára történő befizetéssel, utalással, a közleményben megjelölve: törökországi földrengés. Azért elsősorban pénzzel szeretnének segíteni, mert ezt sokkal egyszerűbben lehet elküldeni a katasztrófa sújtotta területekre, mint holmikat szállítani.

De természetesen tárgyi adományokat is fogadnak. A városháza felvette a kapcsolatot a török nagykövetséggel, kérve: jelöljék meg, mi az, amire most a leginkább szükség van. Ez alapján sátrakra, ágyakra, matracokra, hálózsákokra, zseblámpákra, fűtőeszközökre, bébiételekre, pelenkákra és egészségügyi termékekre számítanak. Ezeket a polgármesteri hivatalba lehet bevinni. A gyűjtésnek határideje nincs, folyamatosan fogadják a felajánlásokat.

A közalapítvány kuratóriumi elnöke, Tiszlavicz László professzor ugyancsak adakozásra kérte a makóiakat. 

– A földrengés Törökország déli és Szíria északi részét érintette. Előbbi  országban eddig több mint 30 ezer, az utóbbiban pedig több mint 7 ezer az áldozatok száma. Ez a hihetetlen mértékű tragédia valamennyiünket megrendített – mondta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy egykori olimpiai bajnok, magyar mérnök, Tarics Sándor tervezett a földrengéseknek ellenálló házakat. 

– Érdemes lenne ezt az újjáépítéskor a török hatóságok figyelmébe ajánlani – tette hozzá.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában