Szegedi hírek

2023.03.04. 17:30

Ezüstérmes lett az MTA versenyén a szegedi Eötvös-gimnázium csapata

Második helyen végzett a szegedi Eötvös József Gimnázium ELF fantázianevű csapata a Magyar Tudományos Akadémia Középiskolai Alumni Programjának keretében szervezett tanulmányi versenyen. A döntő fő témája a klímaváltozás és a fenntarthatóság volt.

Munkatársunktól

Fotó: MTA

A Magyar Tudományos Akadémia Középiskolai Alumni Programjának keretében hirdették meg a versenysorozatot. A középiskolások számára szervezett megmérettetésen összesen 686 hazai és határon túli csapat indult, ebből mindössze tíz jutott a döntőbe, köztük a szegedi Eötvös József Gimnázium ELF nevű csapata, ahol egy határon túli és nyolc másik hazai iskola diákjaival mérték össze tudásukat – írja az MTA honlapja

A döntőben a feladat az volt, hogy vigyenek magukkal egy tárgyat 2061-ből és mondják el, hogy miért lesz fontos az a tárgy a klímaváltozás szempontjából. A két részből álló döntő első körében ezeket a tárgyakat kellett prezentációban bemutatniuk, majd kvízkérdésekre válaszolniuk.

A végső összecsapásban már csak három csapat vett részt, a szegediek mellett a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, illetve a gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata. Itt a három csapatot alaposan megdolgoztatták a szervezők: egyebek mellett kvízkérdésekre adott válaszokkal, klímaváltozással kapcsolatos fogalmak elmutogatásával, valamint cím nélküli, tudományos jelenségeket ábrázoló ábrák megfejtésével és elmagyarázásával is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket.

 A versenyt végül a gödöllőiek nyerték, második a szegedi csapat lett, harmadik helyen pedig a kecskeméti diákok végeztek.

Az ezüstérmes szegedi csapat tagjai: Lakatos Botond, Takács Dániel és Zatykó Benedek, felkészítő tanáruk Németh Éva volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában