Lakóközösségek is igényelhetnek építőanyagot

2023.03.08. 18:10

Pályázható az önerős járdaépítés Vásárhelyen

Ismét pályázható április közepéig az önerős járdaépítés Hódmezővásárhelyen. A helyi önkormányzat idén is 18 millió forintot költ erre, a nyertesek építőanyagot kapnak.

T. Sz.

Április közepéig lehet pályázni az önerős járdaépítésre. Fotó: Tábori Szilvia

Az önerős járdafelújításra a tavalyihoz hasonlóan idén is 18 millió forintot szán a vásárhelyi önkormányzat. Mintegy 1300 méteren újult meg a járda 2022-ben, hatvanhat igénylő kaphatott ingyenes építőanyagot. A 2017-ben indított pályázat első évében 12 millió forintból majdnem 2 és fél kilométernyi szakaszt hoztak rendbe a vásárhelyi lakosok. 

Mint azt lapunknak Farkas Andrea, a városüzemeltetési csoport vezetője elmondta: beérkezési sorrendben bírálják el a kérelmeket. Azok, akik tavaly kimaradtak a támogatott körből, most elsőbbséget élveznek. Az építőanyagárak emelkedése miatt idén valószínűleg a tavalyinál kevesebben kapnak majd a keretösszegből. 

Fotó: Tábori Szilvia

Az önkormányzat csakis az utcai járdák újjáépítéséhez járul hozzá homokkal, homokos kaviccsal és cementtel, ha a tulajdonos vállalja, hogy saját ingatlana előtt a meglévő járdát felbontja, a törmeléket elszállítja és kialakítja az új járdát. Kocsibejáró építését viszont nem támogatják. Farkas Andrea hangsúlyozta: elbíráláskor előnyösebb azok helyzete, akik szomszédaikkal közösen, netán társasházi lakóközösségükkel együtt igénylik az építőanyagot. Korábban volt már erre példa egyebek mellett a Damjanich utcában és a Kertvárosban is. Az építőanyag célzott felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik. Az polgármesteri hivatal tapasztalata szerint a pályázók betartják a feltételeket, csak néhány esetben volt eltérés. 

A pályázóknak egy adatlapot kell kitölteniük a javítandó szakasz pontos méreteivel. Az űrlap elérhető az önkormányzati honlapon, illetve személyesen a hivatal portáján is. A pályázat benyújtásának határideje április 17. Az építőanyagot nyáron kapják meg a nyertes pályázók és november 30-i határidővel kell elkészülniük az új járdákkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában