Örömhírt kapott a kórház

2023.03.23. 14:40

Újranyithat a szentesi szülészet

Év közepétől újra teljes kapacitással tud majd működni a a szentesi Dr. Bugyi István Kórház – jelentette be Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Az intézmény működését a szegedi klinika biztosítja.

Majzik Attila

Családbarát szülészeti szobák átadása a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, Fotó: Majzik Attila

– Egy örömhírt oszthatok meg a szentesi Dr. Bugyi István Kórházzal kapcsolatban. A legutóbbi kormányülésen Pintér Sándor miniszterrel való egyeztetést követően nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy megmarad a szentesi kórház státusza. A Dr. Bugyi István Kórház a jövőben a szegedi klinikához tartozik, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek – gondolok itt elsősorban a szülészetre – mind visszakerülnek Szentesre. A kórház működése szakmailag és egyéb vonatkozásokban is stabil marad – szögezte le közösségi oldalán a Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Mint elmondta, a döntést hosszas egyeztetés-sorozat előzte meg, amely során végig ragaszkodott ahhoz, hogy a szentesi kórház minél biztonságosabban tudjon tovább működni.

A nemrég megszületett megállapodás szerint a szegedi klinika kötelessége lesz megfelelő módon egészségügyi szakembereket biztosítani a szentesi kórház számára.

– Ez azt jelenti, hogy a Dr. Bugyi István Kórház szakember ellátása biztosítva lesz az elkövetkezendő időszakban, többek között a szülészet is, mivel az szenvedte el a legnagyobb veszteséget. Az osztály működése várhatóan júniustól indulhat majd újra – közölte a képviselő.

A szentesi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán 2023. január 1. óta szünetel átmenetileg a legtöbb ellátás, így a kórház vonzáskörzetébe tartozó húsz településen élő kismamáknak új intézményt kellett találniuk maguknak. Az osztály működése jó hírnevet vívott ki magának az elmúlt években, évente körülbelül 80 ezer nő ellátását végezték: a Dr. Bugyi István Kórházhoz tartozott a szentesi és a csongrádi járás mellett a kunszentmártoni járás egy része is, de Kiskunfélegyháza környékéről is sokan választották a szentesi szülészetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában