Makó

2023.04.26. 15:20

Gyűjteni fogják Makón az e-hulladékot

Makón régi gond, hogy az elektronikai hulladékokat nem lehet folyamatosan elhelyezni egy kijelölt helyen, ezért ezek gyakran bukkannak fel az illegális lerakóhelyeken. A probléma azonban hamarosan meg fog oldódni – hogy miként, azt szerdán mutatták be a Városgazdálkodás Aradi utcai 2. telepén.

Szabó Imre

Csermák Szilvia önkormányzati képviselő, a város zöld programjának tanácsnoka és Brandt Antal, az Anton Konstrukt Kft. ügyvezetője a Városgazdálkodás 2. telepén, a majdani gyűjtőkonténernél. Fotó: Szabó Imre

Az elektronikai hulladék folyamatos gyűjtését az önkormányzat az Anton Konstrukt Kft-vel együttműködve fogja hamarosan megoldani 

– mondta Csermák Szilvia önkormányzati képviselő, a város zöld programjának tanácsnoka szerdán, a Városgazdálkodás 2. telepén. Itt kapott helyet az a nagy méretű konténer, amibe a későbbiekben, a meghirdetett időponttól el lehet majd helyezni a már nem használt elektronikai termékeket. Ennek lehetősége azért fontos, mert egyelőre ezt sokan a város körüli erdőkbe, vagy épp az utcára viszik.

Az Anton Konstrukt Kft. neve olvasóink számára már ismert lehet. Ez a cég volt az, amely tavaly novemberben a Honvéd utcán, egy nagyjából 14 ezer négyzetméteres területen fémhulladékgyűjtő és -feldolgozó üzemet nyitott 178 millió forintos beruházással, jelentős részben pályázati támogatásból. Az ügyvezető, Brandt Anton úgy nyilatkozott, számukra fontos a társadalmi szerepvállalás, a környezetvédelem – ezt a célt fogja szolgálni a konténer.

Mint elhangzott, jelenleg a folyamatos gyűjtés jogi hátterének megteremtése, az engedélyek beszerzése folyik, ezért egyelőre nem lehet pontosan tudni, mikortól és milyen időpontokban lehet majd igénybe venni a szolgáltatást. Amint a részletek tisztázódnak, ismét tájékoztatni fogják a nyilvánosságot. Az elektronikai hulladék fogadására kijelölt konténer azonban már most a helyén van. Brandt Antal azt mondta, amit itt leadnak, az bekerül a társaság makói telepére, majd konfekcionálás után egy erre alkalmas feldolgozóüzembe fog kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában