Tatár Zoltán: Ha polgármester így folytatja, az ellene indított perekből simán megélek

2023.04.17. 14:00

Rendőrségi feljelentést tett Vásárhely volt jegyzője

Szinte minden nap nyilvánosságra kerül egy fejezet a „Tatár-dossziéból”. Most azt közölte, hogy rendőrségi feljelentést is tett.

Kovács Erika

Tatár Zoltán most a rendőrséghez fordult hivatalos személy által elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének gyanúja miatt. Archív fotó: Gémes Sándor

Munkaügyi keresetet nyújtott be az önkormányzat ellen a Szegedi Törvényszékre Tatár Zoltán volt hódmezővásárhelyi jegyző, volt vezető jogtanácsos. Ahogy megírtuk, 15 havi illetményt, 12,7 millió forint átalány kártérítést kérve a jogviszonya jogellenes megszüntetése miatt, Márki-Zay Péter ellen pedig polgári pert indít a személyiségi jogai megsértéséért. Hétfőn adta közzé, hogy rendőrségi feljelentést is tett hivatalos személy által elkövetett, személyes adattal visszaélés bűntettének gyanúja miatt.

– Magyarországon nem Márki-Zay Péter dönti el, hogy ki követett el törvénysértést, hanem az erre hivatott hatóságok. Ezen elv mentén én nem szeretnék parttalan vitát folytatni arról, hogy Márki-Zay Péter polgármester és Joó Anikó aljegyző jogszerűen hozott-e nyilvánosságra a közszolgálati jogviszonyom megszüntetésével kapcsolatos adatokat. Ennek kivizsgálása érdekében ma reggel postára adtam egy feljelentést az illetékes rendőrkapitányságnak címezve, hivatalos személy által elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének gyanúja miatt – ismertette Tatár Zoltán.

Mint megírtuk, Márki-Zay Péter polgármester a volt jegyzőt kémkedéssel és információbiztonsági incidens elkövetésével gyanúsította meg.

– Az illetékes hatóságok majd állást foglalnak abban, hogy polgármester úr és/vagy aljegyző asszony követtek-e el a sérelmére adatvédelmi incidenst. Én ilyet nem állíthatok, mert nem az én dolgom eldönteni. Mindenesetre, ha polgármester így folytatja, az ellene indított perekből simán megélek – fogalmazott Tatár. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában