Helyi közélet

2023.05.03. 17:58

A kormányhivatal is kitelepül az agrárkiállításra

A hagyományokhoz hűen a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozik a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárhoz, május 4-6. között, a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában.

Kovács Erika

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A több tízezer látogatót vonzó nemzetközi szakkiállítás G-szektorában az Agrárügyi Főosztály, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, valamint a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály, illetve a Földhivatali Főosztály munkatársai várják az érdeklődőket, de a kormányablakbusz is munkába áll. Erről szerdán sajtótájékoztatón beszéltek a kormányhivatal munkatársai.

Támogatásokról is lehet érdeklődni

– Az Agrárügyi Főosztály az agrárigazgatáshoz köthető témákkal készül. Tájékozódni lehet a parlagfű elleni védekezésről, a növényvédő szerek használatáról, növényegészségügyi- és talajvédelmi kérdésekről. A helyszínen a növény export-importtal kapcsolatos érdeklődésekre is válaszolnak osztályunk munkatársai – mondta Kun Andrea, az Agrárügyi Főosztály vezetője.

Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály munkatársai az uniós, illetve nemzeti forrásból finanszírozott agrár- és vidékfejlesztési támogatások igénybevételének általános feltételeiről, a kapcsolódó ügyfélnyilvántartási rendszer működéséről adnak tájékoztatást a hozzájuk fordulóknak.

Az egységes kérelembenyújtó rendszert is megismerhetik

– Április 20-án megnyílt a Magyar Államkincstár egységes kérelembenyújtó felülete, amelyen keresztül a gazdálkodók közel 50 jogcímen nyújthatják be kérelmüket, ezzel kapcsolatban is tájékozódhatnak a kiállítás látogatói – tudtuk meg Szabó Csillától, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály vezetőjétől.

Szegény Judit, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője elmondta, a kormányablakbusz is jelen lesz a kiállításon. Akinek többek között lejárt az útlevele vagy a személyi okmánya, az igénylését beadhatja, a lakcímkártyát pedig akár azonnal kézhez is kaphatja.

Totók is lesznek

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály dolgozói a környezeti- és természeti értékek fontosságára hívják fel a figyelmet játékosabb formában, totók segítségével. A kicsiket képes, felismerő játékokkal is várják – számolt be róla Katona Csaba, a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály vezetője.

Tóth Zoltán, a Földhivatali Főosztály vezetője elmondta, főosztályuk első alkalommal vesz részt a kiállításon. Földhasználati kérdésekben, haszonbérlettel kapcsolatban, de akár a termőföld adásvételének hatósági jóváhagyásáról is lehet kérdezni a főosztály munkatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában