A sport összeköt és nagy dolgokra ösztönöz

2023.05.20. 21:10

Bállal ünnepelt Vásárhelyen a Szent István-iskola

Majdnem hatszáz fő részvételével tartotta meg Sportbálját a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola, a város sporttagozatos oktatási intézménye szombaton este. A Fekete Sas báltermében ünnepeltek.

T.Sz.

Fekete Sas báltermében tartott teltházas eseményt a Szent István-iskola szülői munkaközössége szervezte. Fotó: Tábori Szilvia

Szülők, tanárok és edzők kitartó támogatását, folytonos biztatását tánccal köszönte meg szombaton este kilencven diák. A testnevelés tagozatos általános iskola a Fekete Sas nagytermében tartotta Sportbálját, amelyet Gyurta Dániel olimpiai bajnok nyitott meg fővédnökként. Mint azt az intézmény vezetője kérdésünkre elmondta: az iskolai bál minden esztendőben kiemelkedő alkalom, amellyel megünneplik az eddigi sikereket, a kemény munkát. Idén programjaikat a sport köré szervezték; egy márciusi sport konferenciával indult el a MozgásOK rendezvénysorozat, amelynek eredményeként 12 klubbal, majdhogynem két és félezer felnőttel és gyermekkel hetente különféle programokon vettek részt. Ennek megkoronázásaként szervezték meg a május 20-i sportbálat.

Fotó: Tábori Szilvia

Nevünk arra kötelez, hogy sportoló iskolaként példát mutassunk másoknak, a mozgás örömét összetartó közösségként hirdetve. A diákoknak, a fiatal sportolóknak különösen fontos az elérhető példakép, aki bátorít, lelkesít. Gyurta Dani könnyen megtalálja a közös hangot a gyerekekkel, ráadásul az eredményeit ismerve hitelesen közvetít olyan üzeneteket, mint például: ha minden jól megy az iskolában, akkor a sportban is minden jól működik

 – hangsúlyozta Walterné Böngyik Terézia. Hozzátette: hamarosan az ő nevét viselő úszógálát tartanak, ahol a fiatal tehetségekkel hosszasan egyeztetve motiválja a fiatal sportolókat a kitartó folytatásra. Azzal bátorítva és biztatva őket, hogy mindig van esély. Mert a sport összeköt bennünket, és nagy dolgokra ösztönöz.

Mint azt Gyurta Dániel köszöntőjében elmondta: hatalmas köszönettel tartozik a MozgásOK rendezvénysorozat kitalálóinak, hiszen programjaikon a családok közösen sportolhattak. Ez pótolhatatlan lehetőség, hiszen így a szülők megtapasztalhatták, milyen munka áll a gyerekek sportteljesítménye mögött. Azt, ahogyan megtanulnak csapatban dolgozni, ahogyan fejlődnek fizikálisan és mentálisan, és legfőként legyőzik önmagukat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában