Rendvédelmi napot tartottak a faluház udvarán

2023.06.15. 15:46

Ágyúszó a lelei diákoknak – Fotók

Látványos bemutatókkal fűszerezett rendvédelmi napot tartottak csütörtökön Maroslelén. A rendezvény arra is apropóul szolgált, hogy a falu polgármestere szorosabbra vonja az együttműködést az érintett szervekkel.

Szabó Imre

A hagyományőrző huszárok bemutatója nagy sikert aratott. Fotó: Szabó Imre

Nagyon tetszett! Nagyon érdekes, nem hétköznapi dolgokat láthattunk

 – mondta a maroslelei általános iskola hetedik osztályos tanulója, Mihály Abby a csütörtöki rendvédelmi nap értékeléseként. A faluház udvarán tartott programból a szegedi hagyományőrző huszárok bemutatója nyűgözte le a leginkább; az különösen, hogy kézbe foghatott egy ágyúgolyót, illetve hogy a díszes egyenruhába öltözött katonák nagy dörej és füst kíséretében el is sütötték az ágyút. 

Az is fantasztikus, mi mindenre képesek a bemutatón részt vett kutyák. Nagyon okosak és aranyosak

 – tette hozzá lelkesen.

Maroslelén a rendvédelem jegyében telt a csütörtök. Ahogyan az más falvakban is szokás, eljöttek és bemutatkoztak a különböző szervek – a polgárőrség, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a hadsereg – képviselői, és látványos bemutatókat tartottak, illetve megmutatták a gyerekeknek felszereléseiket, fegyverzetüket. Az öltözékek némelyikét fel is lehetett próbálni, a kutyákat pedig megsimogathatta, aki akarta.

Drimba Tibor polgármester a rendezvény kapcsán elmondta, hogy az önkormányzat ezen a napon együttműködési megállapodást kötött a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott gyalogdandár, illetve a büntetés-végrehajtás képviselőivel. 

A katonáknak a község külterületén területet biztosítunk a külföldi missziók felkészítéséhez, gyakorlatozásához, illetve lehetőséget a településen belüli járőrözésre

 – mondta a falu első embere. A másik megállapodás pedig arról szól, hogy – megfelelő biztosítás mellett – öt fogvatartott fog dolgozni a sportpálya rendbetételén. Erre azért van nagy szükség, mert Maroslelén már csak 14 közfoglalkoztatott van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában