Szentes

2023.07.15. 17:28

Fél évszázada együtt jóban-rosszban

Majzik Attila

Ötven év után is boldog együtt a Perczel-házaspár. Fotó: Gulyás Gergő

Vannak, akik komolyan veszik a házassági esküben foglaltakat, és „holtodiglan, holtomiglan” társai maradnak a másiknak. Perczel Olivér és felesége, Erzsi néni is úgy van vele, hogy őket is már csak az ásó, kapa és a nagyharang választja el egymástól. A szentesi házaspár ötven éves házassági évfordulójukat ünnepelte, amit a boldogító igen újbóli kimondásával erősítettek meg.

Ötven évvel ezelőtt arra gondoltunk, hogy megszerettük egymást, és szeretnénk együtt élni, gyerekeket vállalni, családot alapítani. Most pedig arra, hogy minél tovább együtt legyünk a családdal, a gyerekeinkkel, unokáinkkal 

– árulta el Perczel Olivér.

Fotó: Gulyás Gergő

Jó tanácsként azt üzenték, a fiataloknak, hogy csak az igazán fontos dolgokon vitatkozzanak.

Szép volt az elmúlt közös ötven évünk, valahogy úgy érezzük, hogy csak úgy elszaladt. Születtek a gyerekek, unokák, ami mind-mind nagy boldogság volt 

– mondta el a házaspár.

A fiataloknak azt szeretnénk mondani, hogy csak a lényeges dolgokkal foglalkozzanak: gondolják meg, hogy az, amin elkezdenek vitatkozni, holnap fontos lesz-e még vagy sem. Szerintem bennünket ez tartott együtt, hogy apró dolgokon nem kaptunk össze, a nap végén sosem feküdtünk le haragban – tanácsolta Perczel Olivérné Erzsi néni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában