Szezon végén javítják

2023.07.20. 20:34

Nem fognak szomjan halni a Körös-torokban

Már tavaly is csak csordogált, idénre viszont teljesen kiapad a Körös-toroki üdülőterület bejáratánál lévő kút. A problémát viszonylag hamar sikerült átmenetileg orvosolni, a végleges megoldáshoz pedig majd a szezon végével látnak neki.

Majzik Attila

Jelenleg vezetékes víz folyik az ártézi kútból. Fotó: Majzik Attila

Vadabbnál vadabb találgatások kaptak szárnyra a tiszai strand kútjával kapcsolatban: egyes elméletek szerint a karbantartás hiánya miatt tönkrementek a csövek, mások a közeli vendéglátóhely kapzsiságát látták az ingyenes vízvétel megszűnése mögött, sőt, olyan megfejtés is született, hogy valaki csappal zárta el az ártézi kutat. A valóság ennél sokkal prózaibb: a kút egyszerűen kiapadt, tudtuk meg Kiss Istvántól, a Körös-torokot üzemeltető Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Szociális Szövetkezet elnökétől.

Sajnos, a hír igaz, kiapadt a kút, ezt az Alföldvíz szakemberei is megállapították. Mindent megteszünk, hogy megmentsük a kutat: jövő héten egy szondát fognak leengedni, hogy megvizsgálják, hogyan lehet helyrehozni. Ha menthető a kút, akkor egy három napos munkával ki lehet javítani, ez viszont azzal járna, hogy elállnák az utat a Körös-torok bejáratánál, ezért a tervek szerint majd szeptemberben látunk neki a kút rendbehozásának

 – tájékoztatott Kiss István.

Fotó: Majzik Attila

Viszont addig sem maradnak szomjoltó nélkül a fürdőzők: a közelben éttermet üzemeltető vállalkozó, Kódor Norbert jóvoltából a kiapadt kútból is folyhat víz.

A Kőcsárda hálózati vizére kötöttük rá a kutat. Egy nyomógombos csapot szereltünk fel, így amiatt sem kell aggódni, hogy valaki elfelejti elzárni. A fogyasztást egy külön mérőóra méri, a költségeket pedig mi fizetjük. Ez ugyan plusz kiadás, de bevállaljuk, mert nem maradhatnak ivóvíz nélkül a vendégek 

– tette hozzá az üzemeltető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában