Helyi közélet

2023.08.17. 16:14

Iskolatáskákat ajándékoztak a diákoknak – Fotók

A sándorfalvi székhelyű Csimota Kacaj Egyesület évek óta segítséget nyújt a térség diákjainak azzal, hogy iskolatáskát gyűjt.

Imre Péter Géza

Hetven iskolatáskát ajándékozott a baksi diákoknak a Csimota Kacaj Egyesület. Fotó: Imre Péter

Három esztendeje kezdődött, amikor bejöttek hozzánk két iskolatáskával, hogy tudunk-e kezdeni velük valamit. Több igénylő is akadt, akciót hirdettünk, és így az első évben százötvenet oszthattunk szét, főleg Bakson, Dócon és Sándorfalván. Az ideivel együtt már háromszáz talált ifjú és új gazdára

 – mondta Mártha Flóra, a Csimota Kacaj Egyesület elnöke. A jótékony célhoz a civil lakosság mellett csatlakozott már például a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és több külföldi intézmény.

Idén 51 táska érkezett Németországból, az ott élő baksi kötődésű Brigitta és családja közvetítésével a Staatliche Realschule für Knaben Neumarkt suliból, valamint 20 belföldről a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjainak, amit csütörtökön osztottak szét közöttük. Amikor az iskolatáskákat, hátizsákokat elhelyezték a tanintézmény aulájában, Somogyiné Utasy Ibolya igazgatónő megjegyezte: mindjárt jönnek gyerekek. Így is történt, és szüleikkel együtt örömmel válogattak a szép táskák között. Akadtak, akik a tanévkezdésre, a tanulásra hangolva a hátukon vitték haza szerzeményüket.

 Két éve csatlakoztunk a családdal az iskolatáska-gyűjtéshez, akkor találtam meg az egyesületet és a plakátját a Facebook-on. Az is motivált, hogy én is ebbe az iskolába jártam annak idején, és a mostani igazgatónő, Ibolya is tanított nekem angolt. Jövőre is részt veszünk a gyűjtésében

 – közölte Mlinaric-Varga Brigitta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában