Helyi közélet

2023.09.15. 14:20

Átadták az ópusztaszeri tornatermet – Galéria

Pénteken ünnepélyes keretek között adták át az ópusztaszeri általános iskola közelmúltban épült sportcsarnokát. A 381,8 millió forintos beruházás része volt még a 41 éve épült iskola nyílászáróinak cseréje, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, valamint a fűtési rendszer részleges korszerűsítése. A projekt önkormányzati és egyházi összefogással valósult meg.

Imre Péter Géza

Felavatták az új ópusztaszeri tornatermet. Fotó: Imre Péter

Az ópusztaszeri Szent Miklós Katolikus Általános Iskola tornatermének avatása rendhagyóan – egy kis táncot követően – a szalagátvágással kezdődött, ez a feladat Farkas Sándor országgyűlési képviselőre, miniszterhelyettesre, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökre és Makra József polgármesterre várt.

A program bent, az új csarnokban folytatódott a köszöntőkkel. Kiss-Rigó László elmondta, hogy a beruházás az egyház és az önkormányzat összefogásával valósulhatott meg, és azt is elárulta: maga a tornaórákon a rúdmászást szerette legkevésbé, a szekrényugrás viszont a kedvencei közé tartozott.

Vívó voltam, a tatai edzőtáborban kemény edzéseken vettünk részt, és az izzadság lassan ellepte egész testünket. Ha belépek egy tornaterembe, ez mindig az eszembe jut, így történt most is

 – mondta Farkas Sándor. Azzal folytatta, az új létesítmény azt is szolgálja, hogy a következő generáció sportosabb, egészségesebb, fittebb legyen, és arra biztatta a helyi fiatalokat, használják ki adottságait.  

 

Ez a tornacsarnok az emberek mind jobb feltételek melletti élni akarását is bizonyítja, az itteniekét is

 – közölte, és az állam szerepén kívül szintén hangsúlyozta az önkormányzat és az egyház sikeres együttműködését.

Makra József polgármester felidézte azt az időszakot, amikor még iskola sem volt a faluban. Az akkori kezdeményezők közül oklevelet és plakettet kapott Juhász Dezső, Varga Pál és Gera József. Az iskola 1982-es építése után 41 évet vártak arra, hogy legyen tornaterme. A faluvezető kijelentette, következő tervük egy tanmedence létesítése.

Széplaki Ferenc telephelyvezető, az összesített Szent Miklós Katolikus Általános iskola igazgatóhelyettese közölte: eddigi pedagógusi pályafutásának csúcsa a tornaterem létrejötte. A diákok műsort adtak a közönségnek, majd Antal Imre plébános megszentelte az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában