Csaknem ezer határsértő próbálkozott

Suki Zoltán

A szolgálatot teljesítő rendőrök egy határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében. Archív fotó: Karnok Csaba

Összesen 935 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök sz országban hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében, 17 csoportban 697 határsértőt találtak Ásotthalmon, Mórahalmon és Ruzsán. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 6 határsértőt tartóztattak fel, de találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Veszprém vármegyében, valamint Budapesten is.

Ruzsán egy embercsempészt is elfogtak. A rendőrök egy georgiai férfit ellenőriztek, aki egy magyar rendszámú tehergépkocsival közlekedett. A jármű rakterében 30 külföldit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, iraki, iráni, marokkói, szír, szomáliai, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A határkerítés Csongrád-Csanádi szakaszán ugyanaznap 502 embert sikerült megállítaniuk a rendőröknek és a határvadászoknak, még mielőtt átléphették volna a magyar határt. Az elfogott embercsempész ellen eljárást indítottak, aki akár 15 év börtönbüntetést is kaphat, ha kiderül róla, hogy bűnszervezetben követe el a bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában