Szegedi hírek

2023.09.01. 18:53

Megkezdődtek a Deszki Falunapok (Galéria)

Kiss Anna

Fotó: Karnok Csaba

Elkezdődtek a három napot felölelő Deszki Falunapok, amelyet már huszonnyolc éve minden esztendőben egy ünnepség nyit meg díjátadókkal egybekötve. Király László polgármester ünnepi beszédében nem a nehézségeiket sorolta fel, hanem arról beszélt, hogy mi mindenre büszke a községben. Elmondta, büszke arra, hogy 850 millió forintból fejleszthetik a szennyvíz-hálózatot, hogy nagyobb vagyona van a községnek, mint valaha és hogy a lélekszám folyamatosan növekszenek, már meghaladták a 4100 főt.

Persze a felsorolásból nem maradtak ki a hivatal dolgozói, a 25 éves Deszki Faluház, az önkormányzat településüzemeltetési cége, a szociális részleg, a sportkör, a szerb közösség, a 23 kulturális csoport, a testvértelepülések és a helyi vállalkozók közössége sem. Elmondta, a vállalkozóknak köszönhetően több virágot kaptak a programok díszleteinek elkészítéséhez, mint valaha, és emellett több mint 2 millió forint támogatást adtak a cégvezetők a falunapokra épp akkor, amikor úgy igyekeztek 700 ezer forintot spórolni, hogy Domaszék polgármesterével közösen, ketten állították fel a rendezvénysátrat.

A rendezvényen köszöntötték Deszk legfiatalabb lakóját, Szabados-Tóth Barnabást, aki augusztus 16-án született meg. A legidősebb deszkieket is üdvözölték, így a 97 éves Batki Imrénét és a 94 éves Csikós Andrást. A folytatásban átadták a Testnevelési és Sport díjat, amelyet Török Tamás a teniszben elért kimagasló eredményéért, és Lakatos Soma a vízilabdában nyújtott teljesítményéért vehetett át. Közösségi munkavégzésért díjat adományoztak Tóth Andreának, a Dolce Kamarakórus és a musical csoport vezetőjének, Közművelődési Díjat kapott Tóth Erzsébet könyvtáros és a Szedrinka Énekegyüttes, míg a nyugdíjas pedagógusoknak díszoklevéllel mondtak köszönetet. A Deszk Községért Díjat ezúttal Takács Péternének, az iskola egykori igazgatójának ítélték oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában