Helyi közélet

2023.10.16. 18:10

Elkészült a járda Ásotthalmon

Megvalósult a Magyar Falu Programban támogatott pályázati támogatásból és önkormányzati önerő biztosításával a Királyhalmi utcai járdafelújítás negyedik, befejező üteme. Ásotthalom főutcájának, a Királyhalmi utcának a Kiss Ferenc körúttól a településhatár irányába tartó szakaszát hétfőn adták át.

Arany T. János

A lakók is örülnek neki. Teljes hosszában megújult, térköves járdaburkolatot kapott a Királyhalmi utca. Fotó: Arany T. János

Fotó:

Ásotthalmon összesen 218,2 millió forintból fejlesztenek. Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere elmondta, négy jelentős beruházást hajt végre a nagyközségi önkormányzat az év második felében. A beruházások a belterületi infrastruktúra fejlesztés érdekében több ponton zajlanak, az idősek otthona épületének hőszigetelő beruházása is hamarosan a végéhez ér. A csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése során a település főutcájának csapadékvíz-elvezető rendszere épült ki 1012 méter hosszan, valamint ehhez csatlakozott a meglévő földmedrű árkok tisztítása és fejlesztése további 235 méteren.

Elkészült  a  Magyar  Falu  Program ban a Királyhalmi utca járdaburkolatának befejező üteme 320 méter hosszan, amellyel a közel két kilométer hosszú főutcai szakasz teljes hosszában térköves járdaburkolatot kapott. Ezzel biztonságosabbá vált a gyalogos forgalom számára a közlekedés, hiszen a korábbi járdaburkolat még a tanácskorszakban épült, és több helyen megsérült és megsüllyedt.

Megkezdődött az Arany János utca útburkolat felújítása. Az utca a település egyik legforgalmasabb mellékutcája, mely nem csak a településközpontban lévő boltok, üzletek vásárlóinak gépjármű- és kerékpárforgalmát biztosítja, hanem az iskola, óvoda felől érkező forgalmat is bonyolítja. Az utca 49,8 millió forintból újul meg.

Végéhez közeledik a Homokháti Szociális Központ Ásotthalmi Tagintézménye idősek otthona bentlakásos épület hőszigetelése. Ez 7,9 millióba került. A szigetelés mellett kicserélték a régi külső ajtókat, új mozgáskorlátozott feljáró és előtető épült. Az épület energetikai mutatói ezzel jelentősen javulnak, így nemcsak az idős lakók komfortérzete javul, hanem a fűtésre fordított energiaköltségek csökkenését is várja a fenntartó önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában