Helyi közélet

2023.10.29. 12:53

Kocsis Máté: rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások a határnál

Delmagyar.hu

Fotó: Kurucz Árpád

Kocsis Máté közölte, magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. A politikus szerint "ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról".

A jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról - közölte.

Kocsis Máté azt mondta, minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

"Nem szeretnénk, ha ez a vita a szőnyeg alá söprődne" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választásoknak "meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában