Helyi közélet

2023.10.30. 17:57

Különválik a könyvtár és a múzeum Csongrádon

Darók József

A város legutóbbi testületi ülésén elhangzott, mintegy 60 százalékkal, 600 millió forinttal teljesült túl az iparűzési adó, a többletbevétel terhére 300 millió forint kötelezettséget vállalt az önkormányzat.

Járdaépítéssel kapcsolatban is szolgált számadatokkal Bedő Tamás polgármester: a betonjárda építésének költsége mintegy 26-27 millió forint, amelyhez a város jövőre újabb 30 milliót tesz, továbbá kiegészíti még 20 millió forint költségű aszfaltos járdával, tehát az önkormányzat két év alatt 110 millió forintot költ el járdaépítésre. A nyertes csongrádi vállalkozások hamarosan felvonulnak a munkaterületen.

Az ülésen elvi döntést hoztak a Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár és Tari László Múzeum két intézményének szétválása ügyében. Mint elhangzott, a múzeum „szárnyal”, olyan magas szakmai színvonalat és marketinget képvisel, ami megérdemli, hogy önálló intézménnyé váljon. Más típusú a könyvtár és a múzeum tevékenységi köre, ez is indokolja a szétválásukat, külön-külön boldogulni fognak. A Csongrádi Információs Központ elnevezés kikerül az új alapító okiratból. Február 1-től indulhatnak el elvileg az intézmények külön utakon – jelentette be a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában