Helyi közélet

2023.10.28. 19:39

Óraátállítás: kezdődik a téli időszámítás

A szombatról vasárnapra virradó éjjel térünk át a nyáriról a téli időszámításra, azaz hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető minisztert a kormányinfón kérdezték a témában.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: Joe Belanger

Október 29-én kezdődik a téli időszámítás, ez pedig azt jelenti, hogy szombatról vasárnap virradóra, három órakor az órákat hajnali kettőre állítjuk vissza. Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani. 

Egyes vonatok az óraigazítás hajnalán 2 és 3 óra között megvárják az óraigazítást, és utána a téli időszámítás szerint közlekednek tovább – közölte a Mávinform. Ez befolyásolja a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvillamost is.

Megszűnhet az óraátállítás?

A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték az óraátállítás lehetséges eltörlésének témájában is. A miniszter elmondta, a nyári és téli időszámítás váltakozását egységesen lenne csak értelme eltörölni, másként külön időzónában lennénk a szomszédos országokhoz képest – olvasható a Híradó.hu oldalán.

Ha ilyen döntés születne, támogatnák azt, hogy a nyári időszámítás maradjon.

Ez alapján egyértelmű, hogy a kormány a megfelelő döntés esetén hajlandó lenne véget vetni az ezzel kapcsolatos bajlódásoknak, és megszüntetné az éves átállást.

Olvasható a MagyarNemzet oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában