Helyi közélet

2023.10.23. 09:00

Összeírják a kutyákat Pusztamérgesen

Delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Ebösszeírást végez a pusztamérgesi önkormányzat – olvasható a település honlapján. A kutyatulajdonosoknak november 30-ig kell adatot szolgáltatniuk háziállataikról.

Ehhez ki kell tölteniük egy adatlapot, amennyiben több kutyát is tartanak, akkor minden állatról külön lapot kell kitölteni. Az adatlapot aztán le kell adni az önkormányzatnál. Ez megtehető személyesen a polgármesteri hivatalban Berta Magdolna ügyintézőnél ügyfélfogadási időben. Beküldhető levélben is a Pusztamérges Községi Önkormányzat címére a 6785 Pusztamérges, Móra tér 2. szám alá.

Emailben a hivatal @pusztamerges címre is beküldhető, de ebben az esetben csak az előbb kinyomtatott, majd aláírt és végül beszkennelt változatot fogadják el. Szintén elektronikusan benyújtható az E-Önkormányzat portálon keresztül is a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap internetes oldalon.

A felhívásban az is szerepel, hogy a hatályos törvények értelmében az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettséget az önkormányzatnak ellenőriznie kell. Aki ennek a kötelezettségnek nem tesz elehet, az az állatvédelmi törvény értelmében állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában